Foto: Foto: HK Mogo

Hokeja skolas "Rīga" (HS "Rīga") komanda svētdien Viļņā "Optibet" Hokeja līgas (OHL) mačā ar rezultātu 5:2 (0:1, 2:1, 3:0) pārspēja vietējo "Hockey Punks" komandu.

Mājiniekus astotajā minūtē vadībā izvirzīja Ernests Trukšnis un otrā perioda otrajā minūtē 2:0 panāca Semjuels Blanšē-Kotē. 16 sekundes pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem Mārcis Smirnovs panāca 1:2, bet trešdaļas otrajā pusē rezultātu izlīdzināja Maksims Pumpiņš.

Arī nākamos divus vārtus rīdziniekiem guva Pumpiņš, kurš trešā perioda pirmajā minūtē pārņēma vadību un piecas minūtes vēlāk panāca 4:2. Vēl vienu ripu "hokeja panku" vārtos ieraidīja Aleksandrs Zaprivoda.

Sestdien Latvijas komanda lietuviešus uzvarēja ar 7:2.

Kopvērtējumā piecas no pirmajām sešām pozīcijām aizņem Latvijas komandas. Turnīra līdere ar 14 punktiem astoņos mačos ir "Zemgale"/LBTU, "Kurbads" ar desmit punktiem sešās spēlēs ierindojas otrajā pozīcijā, kamēr astoņi punkti attiecīgi piecās un septiņās spēlēs ir "Mogo"/LSPA un "Prizma". HS "Rīga" ar sešiem punktiem piecos mačos ir sestā.

OHL četru apļu pamatturnīrs noslēgsies 28.februārī, bet izslēgšanas spēļu turnīrā tiks noskaidroti OHL un Baltijas čempioni.

OHL izslēgšanas turnīrā iekļūs sešas komandas. Ceturtdaļfināls notiks līdz trim uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL galveno trofeju norisināsies līdz četriem panākumiem.

2023./2024.gada sezonā Baltijas čempionātā piedalās Rīgas "Prizma", Hokeja skola "Rīga", Jelgavas "Zemgale"/LBTU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", Elektrēnu "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Punks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

Arī šajā sezonā Ukrainas pilsoņiem OHL čempionātā netiek piemērots leģionāru jeb ārvalstu hokejistu statuss, bet Krievijas un Baltkrievijas spēlētājiem ir liegts startēt OHL.

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LBTU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!