Foto: Floridas "Panthers"

Latviešu aizsargs Uvis Balinskis oficiāli iekļauts Floridas "Panthers" komandas jaunās Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas atklāšanas spēles sastāvā, turklāt viņš izpelnījies atzinīgus vārdus no kluba ģenerālmenedžera.

Balinskis aizvadījis veiksmīgu pirmssezonas nometni, piedaloties piecos no sešiem "Panthers" pārbaudes mačiem, turklāt tajos tiekot pie ievērojama spēles laika un vietas pirmajā maiņā. Pēc kārtējām izmaiņām komandas sastāvā viņš šīs nedēļas sākumā palika starp tiem septiņiem Floridas kluba aizsargiem, kas tiks pieteikti NHL sezonas pirmajam mačam, naktī uz piektdienu izbraukumā pret Minesotas "Wild". Līdz ar to sagaidāma Balinska debija hokeja Mekā.

Savukārt pēc mača pret "Wild" sekos vēl viena cīņa viesos - naktī uz svētdienu pret Vinipegas "Jets".

Tikmēr NHL mājaslapā atzinīgus vārdus Balinskim veltījis "Panthers" ģenerālmenedžeris Bils Zito.

"Kad Balinskis pie mums ieradās, viņš bija viens no vadošajiem spēlētājiem Eiropā. Kaut arī viņš Ziemeļamerikā vēl nav spēlējis, Uvja prasmes pilnībā atbilst mūsu vajadzībā," norādīja Zito. "Viņš nav izmēros liels aizsargs, taču ar gana pieklājīgiem parametriem. Ļoti kustīgs, labs slidotājs. Balinskis labi apietas ar ripu un spēlē ar cīņasgaru. Viņam ir visi nepieciešamie elementi."

"Balinskis pie mums ieradās agrāk nekā pārējie, lai būtu pēc iespējas gatavāks. Viņš veicis tiešām lielisku darbu. Tagad mums tikai jāskatās, ko tas nesīs. Sezonas sākums būs īstais pārbaudījums," pauda "Panthers" ģenerālmenedžeris.

Pagājušajā sezonas Čehijas ekstralīgas labākais aizsargs Balinskis ar "Panthers" šajā pavasarī noslēdza viena gada līgumu. Viņš palīdzēja Latvijas izlasei izcīnīt vēsturisku pasaules čempionāta bronzu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!