Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) 2023. gada drafta pirmais numurs Konors Bedārds pasaules spēcīgākajā līgā otrdien debitēja ar rezultatīvu piespēli, bet viņa pārstāvētā Čikāgas "Blackhawks" atspēlējās un ar rezultātu 4:2 pārspēja Pitsburgas "Penguins". Citā mačā aizvadītās sezonas Stenlija kausa ieguvēja Vegasas "Golden Knights" savā laukumā ar 3:1 pieveica Sietlas "Kraken".

Savā debijas spēlē Bedārds nospēlēja 21:29 minūtes, kuru laikā izdarīja arī piecus metienus pa vārtiem. Viņš rezultatīvu piespēli izpildīja "Blackhawks" pirmajā vārtu guvumā, palīdzot Raienam Donato panākt rezultātu 1:2.

Bedārds tiek uzskatīts par vienu no spožākajiem hokeja talantiem, un pirms viņa debijas ažiotāža bija pietiekami liela. Jaunais kanādietis laukumā devās jau pirmajā maiņā, un centra iemetienā stājās pretī "Penguins" leģendai Sidnijam Krosbijam.


"Blackhawks" šajā mačā atspēlējās no divu vārtu deficīta. Vispirms Braiens Rasts pirmajā periodā guva vārtus "Penguins" vienībai, bet spēles vidū Krosbijs panāca rezultātu 2:0. Donato otrajā ceturtdaļā vienus vārtus atspēlēja, bet tad trešajā trešdaļā precīzus metienus izdarīja arī Kouls Gutmans, Džeisons Dikensons un Niks Folinjo.

Vēl vienā mačā Tampabejas "Lighnting" ar rezultātu 5:3 pārspēja Nešvilas "Predators". Vēl pirmajā spēļu dienā čempionvienība Lasvegasas "Golden Knights" ar 3:1 uzvarēja Sietlas "Kraken".

"Golden Knights" šajā mačā guva trīs vārtus pēc kārtas. Vispirms Čandlers Stīvensons izpildīja precīzu metienu, bet tad Džonatans Maršeso panāca 2:0. Ivans Barbašovs trešajā trešdaļā panāca trīs vārtu pārsvaru, bet Džareds Makkāns palīdzēja izvairīties no sausā zaudējuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!