Latvijas uzbrucēja Roberta Bukarta pārstāvētā Čehijas komanda Vītkovices "Ridera" trešdien savā laukumā pagarinājumā svinēja uzvaru Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas spēlē, bet Kristapa Sotnieka un Rolanda Vīgnera pārstāvētā Ruānas "Dragons" cieta zaudējumu Vācijā.

Čehijas komanda ar 4:3 (1:0, 1:1, 1:2, 1:0) pārspēja Šveices klubu "Biel-Bienne", nostabilizējoties izslēgšanas spēļu zonā.

Bukarts uz ledus pavadīja 16 minūtes un 18 sekundes, divreiz metot pa vārtiem, bloķējot vienu metienu un spēli beidzot ar +/- rādītāju -1.

Uzvaras vārtus vairākumā guva Dominiks Lakatošs.

Kristapa Sotnieka un Rolanda Vīgnera pārstāvētā Ruānas "Dragons" Vācijā ar 2:3 (2:2, 0:0, 0:1) piekāpās vicelīderei Manheimas "Adler".

Pirmajā trešdaļā viesi 93 sekunžu laikā atspēlēja divu vārtu deficītu, bet uzvaras vārtus Vācijas klubs 52.minūtē iemeta vairākumā, izceļoties Taileram Godē.

Sotnieks spēlēja 17 minūtes un 11 sekundes, statistikas ailītēs ierakstus neveicot, bet Vīgners nebija iekļauts pieteikumā.

Otrdien Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā Zviedrijas Šellefteo AIK viesos ar 2:1 pieveica "Košice", Dzierkalam vienreiz rezultatīvi piespēlējot.

Turnīra tabulā AIK ar deviņiem punktiem piecos mačos ir devītajā vietā, "Ridera" ar astoņiem punktiem ir 13.vietā, bet 20.vietu ar trim punktiem ieņem "Dragons".

Šosezon komandu skaits no 32 samazināts uz 24. Komandas aizvada sešas spēles, bet to vieta tiek noteikta kopējā tabulā, 16 labākajām komandām kvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

Iepriekšējā sezonā IIHF Čempionu līgas turnīrā uzvarēja Somijas klubs Tamperes "Tappara".

Turnīrs pirmo reizi norisinājās 2014./2015.gada sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!