Foto: F64

"Prizma" sestdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) spēlē pārspēja "Kurbadu", kamēr citā mačā neveiksmi piedzīvoja "Mogo"/LSPA.

"Prizma" viesos ar 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) guva panākumu pār "Kurbadu".

Pirmajā trešdaļā 2:0 "Prizmas" labā panāca Emīls Ezītis un Patriks Zabusovs, taču otrā perioda izskaņā mājiniekiem pēc Artūra Ozoliņa vārtiem izdevās samazināt deficītu līdz vienam precīzam metienam.

Kristaps Riekstiņš trešās trešdaļas vidū atjaunoja "Prizmai" divu vārtu pārsvaru.

Citā spēlē "Mogo"/LSPA izbraukumā ar 3:5 (1:0, 2:1, 0:4) piekāpās Tallinas "Panter".

Pirmajā trešdaļā Gints Meija izvirzīja vadībā Latvijas komandu, bet otrā perioda vidū Daniils Fursa izlīdzināja rezultātu. Līdz otrās trešdaļas beigām "Mogo"/LSPA izdevās vēl gūt divus vārtus, precīziem esot Renāram Kamergrauzim un Kasparam Ziemiņam, un panākt 3:1.

Noslēdzošajā periodā laukuma saimnieki guva četrus vārtus, kas ļāva tikt pie panākuma.

Turnīra tabulā piecas pirmās vietas aizņem Latvijas komandas. Turnīra līdere ar 16 punktiem deviņos mačos ir "Zemgale"/LBTU, seko "Prizma" ar 12 punktiem, "Kurbads" ar 11 punktiem astoņās cīņās un "Mogo"/LSPA ar desmit punktiem septiņās spēlēs, kā arī Hokeja skola "Rīga" ar sešiem punktiem piecos mačos.

OHL četru apļu pamatturnīrs noslēgsies 28.februārī, bet izslēgšanas spēļu turnīrā tiks noskaidroti OHL un Baltijas čempioni.

OHL izslēgšanas turnīrā iekļūs sešas komandas. Ceturtdaļfināls notiks līdz trim uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL galveno trofeju norisināsies līdz četriem panākumiem.

2023./2024.gada sezonā Baltijas čempionātā piedalās Rīgas "Prizma", Hokeja skola "Rīga", Jelgavas "Zemgale"/LBTU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", Elektrēnu "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Punks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

Arī šajā sezonā Ukrainas pilsoņiem OHL čempionātā netiek piemērots leģionāru jeb ārvalstu hokejistu statuss, bet Krievijas un Baltkrievijas spēlētājiem ir liegts startēt OHL.

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LBTU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!