Fоtо: AFP/Scanpix/LETA

Zaudējumu pagarinājumā naktī uz piektdienu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā piedzīvoja latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins.

Kolumbusas "Blue Jackets" ar Merzļikinu vārtos viesos ar 3:4 (2:0, 1:2, 0:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Monreālas "Canadiens". Komandai šis papildlaikā bija otrais zaudējums pēc kārtas.

Merzļikins atvairīja 25 no 29 metieniem jeb 86,2%. Šosezon latvietis piecos mačos ticis pie divām uzvarām, bet vidēji savos vārtos ielaidis 2,93 ripas un atvairījis 90,3% metienu.

Pēc lieliskas Džonija Gudro piespēles rezultātu jau trešajā minūtē atklāja rezultatīvais "Blue Jackets" aizsargs Džeks Rosloviks, bet 18. minūtē Emīls Bemstrems ar precīzu "one timer" metienu vairākumā panāca jau 2:0.

Pirmo reizi Merzļikins tika pārspēts otrā perioda 27. sekundē, kad "Blue Jackets" savā zonā pieļāva kļūdu, un Niks Suzuki diezgan netraucēti varēja izpildīt metienu. Pāris minūtes vēlāk latvietis gan glāba no vēl viena vārtu zaudējuma, kad uz vārtiem vienatnē izskrēja Džošs Andersons, turklāt pēc tam Merzļikins bija teicams vel pāris epizodēs.

Otrā perioda izskaņā Bemstroms vairākumā atjaunoja "Blue Jackets" divu vārtu pārsvaru, tomēr 17 sekundes līdz pārtraukumam Maiks Matesons vairākumā ar metienu cauri spēlētāju burzmai pārspēja Merzļikinu. Vadību Kolumbusa nenoturēja, jo trešajā periodā "Canadiens" vēlreiz izmantoja vairākumu - latviešu vārtsargs 48. minūtē tika pārspēts ar pielabotu metienu no tuvas distances.

Pamatlaika turpinājumā "Canadiens" bija vairākas iespējas nodrošināt uzvaru, tomēr Merzļikins vārtos bija pārliecinošs. Uzvarētājs noskaidrojās pagarinājumā - 43 sekundes pirms tā beigām viņam neizdevās glābt pēc Kola Kofilda metiena no tuvas distances.

"Blue Jackets" ar astoņiem punktiem septiņās spēlēs Astrumu konferenē ieņem astoto vietu.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !