Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Lielbritānijas Elites hokeja līgas (EIHL) spēlē nedēļas nogalē traģiski dzīvību zaudējis Notingemas "Panthers" amerikāņu uzbrucējs Ādams Džonsons, vēsta britu masu mediji.

Incidents notika "Panthers" un Šēfildas "Steelers" spēlē, kuru klātienē vēroja apmēram 8000 līdzjutēju. Traģiskais nelaimes gadījums notika otrā perioda 15. minūtē: Džonsons devās uzbrukumā, iegāja pretinieku zonā, bet kāds no pretinieku hokejistiem tobrīd pēc sadursmes piedzīvoja kritienu un gaisā ar slidu pārgrieza Džonsonam rīkli.

Džonsons pēc incidenta pats piecēlās kājās, komandas biedri centās mazināt asiņošanu, tomēr hokejista dzīvību glābt neizdevās. Abu komandu spēlētāji izveidoja apli ap traģiskā negadījuma vietu, vēlāk tika uzslieti norobežojoši aizslietņi, lai ierobežotu apkārtējo redzamību. Spēle neturpinājās, bet vairāk nekā 8000 līdzjutējiem tika lūgts atstāt spēles arēnu "nopietnas medicīniskās palīdzības iemeslu dēļ".

"Panthers" vēlas pateikties visiem, kas vakar vakarā steidzās palīdzēt Ādamam smagajā brīdī. Mēs lūdzam, lai šajā grūtajā brīdī tiktu cienīta Ādama ģimenes un draugu, kā arī ikviena kluba pārstāvja privātā dzīve. Dusi mierā, Ādam," teikts "Panthers" paziņojumā.


Džonsons karjeras laikā bija uzspēlējis arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL), aizvadot 13 mačus Pitsburgas "Penguins" rindās. Pagājušajā sezonā Džonsons spēlēja Vācijas klubā Augsburgas "Panther", bet uz Lielbritāniju pārcēlās augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!