Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins naktī uz otrdienu ielaida četras ripas Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, kurā Kolumbusas "Blue Jackets" piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas. Neveiksme arī aizsargam Uvim Balinskim un Floridas "Panthers".

"Blue Jackets" viesos ar 3:5 (2:1, 0:1, 1:3) atzina Dalasas "Stars" pārākumu.

Merzļikins šajā mačā atvairīja 28 no 32 metieniem jeb 87,5%.

Kaut arī jau 27. sekundē "Stars" pēc Tomasa Hārlija metiena ātrā pretuzbrukumā pārspēja Merzļikinu, pirmā trešdaļa Kolumbusai bija veiksmīga, jo tās laikā pa vārtiem guva Dmitrijs Voronkovs un Deimons Sversons, kuri tādējādi izvirzīja viesus no Kolumbusas vadībā.

Otrajā trešdaļā Merzļikinu ar pielabotu metienu pārsteidza soms Rūpe Hincs, rezultātam kļūstot 2:2. Šajās 20 minūtēs "Stars" komandai piederēja izteikts pārsvars, vēl vieni mājinieku vārti netika ieskaitīti aizmugures dēļ. Dalasa gan savu panāca, kad trešās trešdaļas sākumā pirmais pie atlēkušās ripas bija pieredzējušais Mets Dušēns, viņam gūstot savus pirmos vārtus "Stars" rindās.

Savukārt 53. minūtē Merzļikins neglāba pēc brīva Jevgeņija Dadonova metiena. Vēlāk mājinieki jau tukšos vārtos iemeta piekto ripu, bet 58. minūtē Kolumbusas labā trešos vārtus guva Šons Kuralī.

Kolumbusai šis ir ceturtais zaudējums pēc kārtas, kamēr pašam Merzļikinam - trešais. Komanda nākamo spēli aizvadīs naktī uz piektdienu, kad uzņems Tampabejas "Lightning".

Nenosargājot pirmajā trešdaļā iegūto divu vārtu pārsvaru, zaudējumu naktī uz otrdienu piedzīvoja arī Floridas "Panthers", kas viesos ar 2:3 (2:0, 0:1, 0:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Bostonas "Bruins".

Balinskis šoreiz uz ledus pavadīja 14:47 minūtes, kuru laikā izpildīja vienu metienu, bloķēja vienu pretinieku raidījumu, pielietoja trīs spēka paņēmienus un nopelnīja negatīvu lietderību -1. Šosezon aizvadītajos astoņos NHL mačos latvietis pie rezultativitātes punktiem nav ticis un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -2.

Florida nākamo cīņu aizvadīs naktī uz piektdienu, kad viesosies pie Detroitas "Red Wings".

"Panthers" astoņos mačos ieguvusi deviņus punktus un Austrumu konferencē ir desmitajā vietā, kamēr "Blue Jackets" ar astoņiem punktiem deviņās spēlēs ir priekšpēdējā starp 16 konkurentēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!