Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras "Canucks" treniņos jau drīzumā varētu atgriezties savainojumu ārstējošais Teodors Bļugers, bet tikmēr viņa komanda izcīnīja ceturto uzvaru pēdējās piecās spēlēs.

Bļugers savainojumu, bloķējot metienu, guva 6.oktobra pārbaudes spēlē, kad "Canucks" mājās ar 3:1 apspēlēja Kalgari "Flames", Latvijas uzbrucējam gūstot uzvaras vārtus. Divas dienas vēlāk Bļugers drīz pēc treniņa sākuma to pameta.

"Vakar viņu apskatīja ārsti. Viņš atsāks slidot – rīt vai tuvākajā laikā, jo mēs ar nepacietību gaidām, kad viņš atkal uzvilks slidas. Viņš daudz var dot mūsu komandai," pirms kārtējā mača pret Našvilas "Predators" sacīja "Canucks" galvenais treneris Riks Tošē.

Bļugeram prognozē spēlēšanu ceturtajā maiņā, svarīgākos uzdevumus veicot mazākumā, kas ir viņa stiprā puse. Tomēr Ziemeļamerikas apskatnieki norāda, ka tieši ceturtā maiņa "Cancuks" rindās sezonas sākumā darbojas ļoti labi.

Nespēlējot Bļugeram, "Canucks" jaunās sezonas devītajā spēlē ar 5:2 (1:2, 2:0, 2:0) pieveica "Predators", lai gan pēc pirmā perioda bija zaudētājos.

Pirmajā periodā uz Sema Lafertija golu "Predators" atbildēja ar Koltona Sisona un Dantes Fabro gūtajiem vārtiem. Otrajā periodā Eliass Petersons ar diviem gūtajiem vārtiem atguva "Canucks" vadību 3:2/ Trešā perioda sākumā Džejs Tī Millers palielināja "Canucks" pārsvaru, bet punktu mačam pielika Petersons, pēc raidījuma tukšos vārtos "noformējot" sev otro "hat trick" NHL karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!