Paziņots Latvijas nacionālās hokeja valstsvienības kandidātu saraksts Baltijas kausa izcīņai, kurš no 9. līdz 11. novembrim norisināsies Polijas pilsētā Sosnovecā.

Latvijas U-20 hokeja izlases pretinieki būs Polijas, Lietuvas un Igaunijas "lielās" izlases. Ka zināms, poļi nākamgad pēc ilgāka pārtraukuma atgriezīsies un spēlēs pasaules cempionātā elitē.

Pēc pēdējā ledus treniņa Artis Ābols nosauks Latvijas U-20 sastāvu, kas dosies uz turnīru Sosnovecā.

Pirmajā Baltijas kausa spēlē Latvijas U-20 izlase 9. novembrī tiksies (plkst.20:30 pēc Latvijas laika) ar Lietuvas izlasi, dienu vēlāk Ābola padotie spēkosies (plkst.21:00 pēc Latvijas laika) ar Polijas nacionālo komandu, bet turnīru noslēgs 11. novembrī ar maču (plkst.17:30 pēc Latvijas laika) pret Igaunijas valstsvienību.

Šis Latvijas izlasei būs pēdējais turnīrs pirms pasaules U-20 čempionāta. Nākamais U-20 pasaules čempionāts elites divīzijā no 26. decembra līdz 5. janvārim risināsies Zviedrijas pilsētā Gēteborgā.

Latvijas U-20 hokeja izlases pretinieki pasaules čempionāta A apakšgrupā būs Kanāda, Zviedrija, Somija un Vācija. Četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet piektā vietā esošā komanda spēlēs par palikšanu elitē.

Šogad pasaules čempionātā varēs piedalīties 2004. gada dzimušie spēlētāji un jaunāki.

Darbā ar U-20 hokeja izlasi Ābolam šajā sezonā asistēs Kārlis Zirnis, Artūrs Āboliņš un Edgars Masaļskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!