Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins un Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jackets" ir atguvusies no pagājušās sezonas, kas bija ļoti neveiksmīga, un šobrīd ir pavisam cita vienība, pēc uzvaras pār Tampabejas "Lightning" sacīja ripu ķērājs.

"Blue Jackets" naktī uz piektdienu pārtrauca četru zaudējumu sēriju - savā laukumā ar 4:2 tika pieveikta "Lightning". Spēles spožākā zvaigzne bija tieši Merzļikins, kurš atvairīja 27 no 29 pretinieku metieniem.

"Puiši cīnījās no sirds. Galvenais treneris teica, lai ticam, ka varam atspēlēties. Mēs tam noticējām un to paveicām. Tas bija fantastiski. Esmu ļoti priecīgs, jo bijām pelnījuši šo uzvaru. Ļoti smagi strādājam. Mums bija pāris zaudējumi pagarinājumā, cenšamies tikt atpakaļ uz sliedēm," pēc cīņas teica Merzļikins, kurš piekrita, ka izcīnīt uzvaras pēc atrašanās iedzinēju lomā ir īpaši saldi.

"Ļoti priecājos redzēt mūsu līdzjutējus tik apmierinātus. Tieši to mums vajag. Pagājusī sezona ir aizmirsta," akcentēja Merzļikins. "Katru dienu no sirds strādājam, šobrīd esam pilnībā cita komanda."

Šosezon latvietis septiņās spēlēs guvis trīs uzvaras, bet vidēji savos vārtos ielaidis 2,97 vārtus un atvairījis 90,2% metienu. Tie ir ievērojami labāki rādītāji nekā pagājušajā sezonā, kad Merzļikins 30 mačos caurmērā kapitulēja 4,23 reizes un atvairīja vien 87,6% raidījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!