Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins naktī uz pirmdienu atvairīja 37 metienus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā un tika nosaukts par cīņas trešo spožāko zvaigzni, kamēr uzbrucējs Teodors Bļugers ar uzvaru debitēja Vankūveras "Canucks" sastāvā.

Merzļikins kopā ar Kolumbusas "Blue Jackets" viesos ar 3:4 (1:1, 2:1, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Ņujorkas "Rangers", ciešot piekto zaudējumu pēc kārtas un jau devīto pēdējo desmit maču laikā.

Latvijas vārtsargs šajā cīņā atvairīja 37 no 40 metieniem jeb 92,5% un tika nosaukts par spēles trešo spožāko zvaigzni. Merzļikins šosezon desmit spēlēs ticis pie trim uzvarām, bet vidēji mačā ielaidis 3,15 vārtus un atvairījis 90,1% metienu.

Spēles 17. minūtē rezultātu atklāja Kolumbusas hokejists Džastins Denforts, tomēr 19. minūtē "Rangers" pēc lieliskas saspēles panāca neizšķirtu, izceļoties Krisam Kraideram. Savukārt 32. minūtē mājinieki jau izvirzījās vadībā, kad ātrā pretuzbrukumā nenosegts palika Aleksis Lafrenjē.

Tiesa, pēc tam "Blue Jackets" 19 sekunžu intervālā guva divus ātrus vārtus pēc Adama Fantili un Šona Kurali metieniem, kas noslēdzošo trešdaļu ļāva uzsākt ar 3:2 vadību. Kolumbusa bija ļoti tuvu, lai pārtrauktu savu zaudējumu sēriju, taču 11 sekundes līdz pamatlaika beigām Merzļikinu otro reizi šajā spēlē pēc liela mājinieku spiediena pārspēja Lafrenjē, kurš bija acīgākais vārtu priekšā. Pirms tam latvietis spēlēja ļoti pārliecinoši un pāris reizes glāba "Blue Jackets" no vārtu zaudējuma.

Pēcāk pagarinājumā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienos ar 1:0 uzvarēja "Rangers", jo kā vienīgais Merzļikinu trešajā mēģinājumā pārspēja mača galvenais varonis Lafrenjē.

Citā mačā pēc savainojuma izārstēšanas pirmo maču Vankūveras "Canucks" kreklā aizvadīja Bļugers, kurš palīdzēja komandai viesos ar 5:2 (0:0, 3:0, 2:2) uzvarēt Monreālas "Canadiens".

Bļugers, spēlēdams trešajā maiņā, uz ledus pavadīja tieši 14 minūtes, kuru laikā metienus pa vārtiem neizdarīja, uzvarēja divos no pieciem iemetieniem un cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Vankūvera pēdējās 11 spēlēs guvusi deviņas uzvaras.

Ar 23 punktiem 15 spēlēs "Canucks" ir Rietumu konferences vicelīdere, par divu punktu tiesu atpaliekot no Vegasas "Golden Knights". Savukārt "Blue Jackets" ar 12 punktiem ir Austrumu konferences vājākā komanda.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!