Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš pēc uzvaras pārbaudes spēlē pār Norvēģiju norādīja, ka pārliecinošais rezultāts īsti neatspoguļo spēles gaitu, taču viņam patika parādītais komandas sniegums, bet uzbrucējs Eduards Tralmaks izcēla piecus gūtos vārtus.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokejisti pārbaudes turnīrā Slovākijā ar rezultātu 5:0 sagrāva Norvēģiju. Piektdien latviešus sagaida spēle pret mājinieci Slovākiju.

"Rezultāts īsti neatspoguļo spēles gaitu. Norvēģija rādīja labu un aktīvu spēli. Arī norvēģu zaudējumus (0:9) pret slovākiem īsti neatbilda spēles iznākumam. Ja runājam par mūsu komandu, tad jāsaka, ka puiši ir malači. Varbūt pirmajā periodā darbojāmies pārāk akadēmiski un pie pretinieku vārtiem nespēlējām aktīvi. Līdz ar to metienu skaits bija par labu pretiniekiem," Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses dienestam teica Vītoliņš.

"Turpinājumā sākām spēlēt vienkāršāk un radījām bīstamākus momentus. Pozitīvi, ka spējām izmantot vairākumu, guvām vārtus mazākumā un palīdzējām Ivaram (Punnenovam). Tas bija labs komandas darbs, kur aizsargi palīdzēja vārtsargam, vārtsargs piepalīdzēja aizsargiem un uzbrucēji padarīja savu darbiņu," turpināja treneris. "Labs sākums turnīram. Rītdien mūs viennozīmīgi gaida ļoti aktīva un agresīva spēle."

Latvijas izlasē Eduards Tralmaks guva vairākumā guva piektos vārtus, un viņš par savu vārtu guvumu stāstīja, ka nemēģināja pārlieku sarežģīt šo epizodi.

"Iemest piecus vārtus vienmēr ir pozitīvi, bet pie negatīvajām lietām varētu pieskaitīt smagās kājas, daudzās kļūdas gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Labi, ka pirmo spēli aizvadījām pret norvēģiem, jo varējām sagatavoties pret slovākiem," teica Tralmaks, kurš turpinājumā stāstīja par savu golu. "Vecais labais "one timer". Domāju, ko es tur daudz "zīmēšu"? Vienkārši "uzšaušu" pa vārtiem, tāpēc tas gols ielidoja. Pret Slovākiju viena no svarīgākajām lietām būs ātrums un kļūdu limitēšana. Jābūt rezultatīvai spēlei. Jāspēlē labi aizsardzībā un jāiemet goli."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!