Foto: HK Kurbads

Latvijas vienība Kurbads" ceturtdien Viļņā svinēja uzvaru "Optibet" Hokeja līgas (OHL) spēlē.

"Kurbads" ar 6:4 (2:0, 0:3, 2:1) pārspēja Viļņas "7BET-Hockey Punks".

Artūrs Ozoliņš un Aleksandrs Novikovs vairākumā viesiem panāca divu vārtu pārsvaru, uz ko otrajā periodā Viļņas hokejisti atbildēja ar diviem precīziem Laisvīža Kudreviča metieniem un Timona Mažuļa "golu".

Uzvaru Latvijas klubs panāca ar Davida Livšica un Roberta Jekimova gūtajiem vārtiem, bet uzvaru viesi nostiprināja ar 56.minūtē 28 sekunžu laikā gūtajiem Artūra Mickeviča un otrajiem šajā mačā Novikova vārtiem.

39 sekundes pirms mača beigām vārtus mājinieku labā guva Ronalds Dvončs.

Par komandu labākajiem spēlētājiem tika atzīti Livšics un Kudrevičs.

Uzvarētājiem trīs (2+1) rezultativitātes punktus sakrāja Novikovs, pa diviem - Livšics, Jekimovs (1+1) un aizsargs Edgars Dīķis (0+2).

Mājiniekiem Kudrevičs tika pie trim (2+1), bet Dvončs un Mažulis - pie diviem (1+1) rezultativitātes punktiem.

Turnīra tabulā līdere ar 38 punktiem 20 mačos ir "Zemgale"/LBTU, 34 punktus ir guvusi "Mogo"/LSPA, 28 punkti 21 spēlē ir Kurbads" hokejistiem, 24 punkti 20 mačos - "Prizma" vienībai, bet Hokeja skola "Rīga" ar 18 punktiem 16 cīņās atrodas sestajā vietā.

OHL četru apļu pamatturnīrs noslēgsies 28.februārī, bet izslēgšanas spēļu turnīrā tiks noskaidroti OHL un Baltijas čempioni.

OHL izslēgšanas turnīrā iekļūs sešas komandas. Ceturtdaļfināls notiks līdz trim uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL kausu norisināsies līdz četriem panākumiem.

2023./2024.gada sezonā Baltijas čempionātā piedalās Rīgas "Prizma", Hokeja skola "Rīga", Jelgavas "Zemgale"/LBTU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", Elektrēnu "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Punks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

Arī šajā sezonā Ukrainas pilsoņiem OHL čempionātā netiek piemērots leģionāru jeb ārvalstu hokejistu statuss, bet Krievijas un Baltkrievijas spēlētājiem ir liegts startēt OHL.

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LBTU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!