Fоtо: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers naktī uz piektdienu ar rezultativitāti atzīmējās jau piektajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā pēc kārtas - viņš izpildīja divas piespēles pret Dalasas "Stars".

Latvieša pārstāvētā Vankūveras "Canucks" gan piedzīvoja zaudējumu viesos pagarinājumā ar 3:4 (1:1, 1:1, 1:1, 0:1), taču tas tik un tā ļāvis komandai nostāties Rietumu konferences pirmajā pozīcijā.

Bļugers šajā mačā laukumā pavadīja 16:55 minūtes, kuru laikā izpildīja vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja septiņos no 16 iemetieniem (44%) un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Uzbrucējs rezultativitātes punktus ieguvis piecos mačos pēc kārtas, pa šo laiku tiekot pie sešiem (2+4) punktiem. Visas sezonas laikā viņam 20 spēlēs desmit (4+6) punkti.

Latvietis pirmo rezultatīvo piespēli veica spēles pirmajā vārtu guvumā, kad trešajā minūtē pēc ātra pretuzbrukuma rezultātu atklāja Dakota Džošua.


Vēlāk ar diviem vārtiem gan atbildēja "Stars", tādējādi pārņemot vadību, taču 33. minūtē Broks Besers atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Savukārt 56. minūtē viesi no Vankūveras hokejisti vēlreiz izvirzījās priekšā. Bļugers saņēma ripu pretinieku zonā pie zilās līnijas, tālāk viņš to piespēlēja Džošua, kurš uz vārtu priekšu pāradresēja Konoram Gārlendam.


Vankūvera gan uzvaru nenoturēja, jo trīsarpus minūtes līdz pamatlaika beigām neizšķirtu panāca Tomass Hārlijs. Cīņa turpinājās pagarinājumā, kurā "Canucks" bija labas iespējas izraut uzvaru, taču tas neizdevās, un vien desmit sekundes pirms papildlaika beigām pieredzējušais Mets Dišēns nodrošināja Dalasai panākumu.

Citā mačā vārtos atgriezās Elvis Merzļikins, kurš atvairīja 29 metienus, bet Kolumbusas "Blue Jackets" savu skatītāju priekšā ar 2:3 (0:1, 1:1, 1:0, 0:1) arī pagarinājuma zaudēja Vašingtonas "Capitals", kam tā bija trešā uzvara pēc kārtas.

Pirmo reizi Merzļikins kapitulēja pirmā perioda beigās, kad viņu no tuvas distances burzmā pārspēja Entonijs Manta. Otrajā periodā Kolumbusa panāca izlīdzinājumu, bet 38. minūtē Manta vēlreiz meta ripu garām latvietim - "Capitals" hokejists palika nepieskatīts vārtu priekšā. "Blue Jackets" atkal panāca izlīdzinājumu, savukārt uzvarētājs tika noskaidrots pagarinājumā, kurā no sava ierastā iemetiena punkta Merzļikinu pārspēja Aleksandrs Ovečkins.

Vēl vienā spēlē nepiedalījās savainojumu ārstējošais uzbrucējs Zemgus Girgensons, kura pārstāvētā Bufalo "Sabres" savā laukumā ar 9:3 (3:2, 3:1, 3:0) sagrāva Toronto "Maple Leafs".

Džefs Skiners šajā cīņā guva divus vārtus un pievienoja rezultatīvu piespēli, kamēr Kailam Okposo arī divi vārtu guvumi, bet Alekss Taks pievienoja četras rezultatīvas piespēles.

NHL kopvērtējumā "Canucks" ar 47 punktiem 34 spēlēs atrodas Rietumu konferences vadībā. Tikpat punktu ir arī Vegasas "Golden Knights". Savukārt austrumos "Sabres" ar 31 punktu ir 14. vietā starp 16 konkurentēm, bet "Blue Jackets" ar 28 punktiem ir priekšpēdējā.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !