Latvijas U-20 hokeja izlase graujošo zaudējumu pasaules čempionāta elites divīzijas turnīra pirmajā mačā piedzīvoja disciplīnas trūkuma dēļ, norādīja galvenais treneris Artis Ābols, kurš neslēpa, ka ir ļoti dusmīgs par veidu, kā hokejisti aizvadīja mača pēdējās desmit minūtes. Savukārt hokejisti Rainers Rullers un Renarts Bērziņš izcēla pretinieku meistarību.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokejisti pirmajā mačā ar rezultātu 0:6 (0:2, 0:2, 0:2) kapitulēja čempionāta mājiniecei Zviedrijai.

Ābols spēli rezumēja kā negatīvu, bet norādīja, ka tā ir jāsadala vairākos nogriežņos.

"Sākumā uzreiz bija piecu minūšu vairākums. Negribu būt kritisks pret mūsu vairākumu, jo tā bija pirmā spēle, pretī bija mājinieki, vēl nebijām iegājuši spēlē, bet neko nespējām izveidot uzbrukumā. Mazākums... Principā spēli zaudējām nevienādos sastāvos. Zviedri efektīvi to realizēja. Otrajā trešdaļā, kad rezultāts bija 0:2, uzskatu, ka labi spēlējām un bija trīs vārtu gūšanas momenti. Tad bija neattaisnojams noraidījums, uz kuru bijām izprovocēti, un ielaidām vieglus trešos vārtus. Uzreiz pēc tam arī ceturtie," teica Ābols. "Trešo periodu sākām "OK", bet par pēdējām desmit minūtēm es vienkārši esmu dusmīgs, jo mēs palikām statistu lomā."

Latvijas U-20 hokejisti jau trešdien aizvadīs nākamo pasaules čempionāta spēli pret Kanādu, tāpēc latviešiem nav daudz laika, lai uzlabotu sniegumu mazākumā, par ko Ābols bija neapmierināts mačā pret Zviedriju.

"Viņiem ir jāsaprot, kur mēs esam atbraukuši, ka tas ir pasaules čempionāts. Redzējām latiņu un rītdien mūs gaida kā minimums ne vājāks pretinieks. Nevaram neko izdarīt, ja pretī ir vienkārši kāds meistarīgāks, bet varam būtu tuvu perfektam lietās, kuras varam kontrolēt, lai aizķertos mačā," uzsvēra treneris."

Arī Latvijas U-20 izlases hokejists Rainers Rullers piekrita trenera teiktajam par sniegumu mazākumā, un viņš to minēja kā galveno klupšanas akmeni.

"Pārāk daudz noraidījāmies. Zviedrija ir tehniska komanda, kura mūs sodīja. Tā nedrīkst būt, ka ielaižam četrus vārtus mazākumā," Rullers skaidroja. Viņš arī piebilda, ka spēles sākumā piecu minūšu vairākumu izmantot neizdevās, jo zviedri mēģināja latviešu ķert uz sākuma šoku. "Mums bija metieni pa vārtiem, tikai vajadzēja tos realizēt."

Renarts Bērziņš stāstīja, ka Latvijas izlasei "aptrūkās disciplīna", kas arī bija spēles lūzums.

"Pie mazākumiem vainojams tas, ka negribējām kustināt kājas un "āķējām" pretiniekus," hokejists skaidroja," norādīja Bērziņš. Viņš arī turpinājumā skaidroja, ka latvieši ātrumā mēs pretiniekiem tika līdzi, bet meistarība gan – ne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!