Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlases pretinieču duelī pasaules junioru čempionātā Vācijas komanda trešdien negaidīti uzvarēja Somiju, sarūpējot pretiniekiem otro zaudējumu.

A apakšgrupas spēlē Gēteborgā vācieši bija pārāki ar rezultātu 4:3 (1:1, 3:2, 0:0).

Spēles sestajā minūtē somi kļūdījās savā aizsardzības zonā, kas Veitam Osvaldam ļāva panākt 1:0 vāciešu labā. Trīs minūtes vēlāk, somiem savā zonā uzvarot iemetienu, uzbrukuma noslēgumā viens pret vārtsargu nonāca Tommi Menniste, kurš izlīdzināja mača rezultātu.

Otrā perioda sākumā 98 sekunžu laikā komandas guva trīs vārtus, somiem panākot 3:2. Vispirms izcēlās Kaspers Haltunens, uz kura vārtu guvumu atbildēja Niklass Hibners, bet perioda ceturtajā ar metienu no asa leņķa atzīmējās Samu Bau. Trešdaļas otrajā pusē Romans Kehters izlīdzināja rezultātu un 91 sekundi vēlāk Osvalds pretuzbrukumā aizslidoja līdz vārtiem un panāca 4:3 Vācijas labā.

Spēles otrajā un trešajā periodā somi pa Filipa Dītla vārtiem meta 37 reizes, kamēr vācieši atbildēja ar 15 raidījumiem. Visā mačā metienu attiecība bija 43:28.

Plkst.20.30 šajā apakšgrupā nūjas krustos Latvija un Kanāda.

A apakšgrupā pa trīs punktiem vienā spēlē guvušas Zviedrija, Kanāda un Vācija, bet bez punktiem ir Latvija vienā mačā un Somija divos dueļos.

B grupā Slovākijas U-20 hokejisti ar 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) pārspēja vienaudžus no Šveices.

Slovākijas juniori uzvarējuši abās divās aizvadītajās cīņās, bet šveiciešiem trešdien bija pirmais mačs turnīrā.

Spēles devītajā minūtē haosā pie Šveices izlases vārtiem pretinieki savu cietoksni atstāja tukšu un Samuels Honzeks netraucēts panāca 1:0. Spēles pēdējās divās minūtēs tukšos vārtos ripas iemeta Peters Repčīks vienādos sastāvos un Servācs Petrovskis mazākumā.

Adams Gajans Slovākijas izlases vārtos atvairīja visus 36 metienus, bet otrā laukuma galā Alesio Beljēri tika galā ar 17 no 18 metieniem.

B apakšgrupā pirmo vietu ar sešiem punktiem divās spēlēs ieņem Slovākija, bet pārējās četras komandas aizvadījušas pa vienam duelim. ASV ir trīs punkti, savukārt Norvēģija, Šveice un Čehija savos pirmajos mačos pie punktiem netika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!