Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins naktī uz ceturtdienu atgriezās Kolumbusas "Blue Jackets" vārtos, taču neglāba to no zaudējuma Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā.

"Blue Jackets" izbraukumā ar 3:4 (1:1, 1:0, 1:2, 0:1) pagarinājumā piekāpās Ņūdžersijas "Devils", piedzīvojot trešo neveiksmi pēc kārtas.

Merzļikins pēc vienas spēles noskatīšanās no rezervistu soliņa atgriezās "Blue Jackets" vārtos un atvairīja 31 no 35 metieniem jeb 88,6%. Latvietis šosezon 22 spēlēs ticis pie septiņām uzvarām, bet vidēji mačā ielaidis 3,17 vārtus un atvairījis 90,9% metienu.

Naktī uz ceturtdienu "Blue Jackets" trīs reizes izvirzījās vadībā, taču nevienā no gadījumiem minimālo vienu vārtu pārsvaru nenosargāja. Cīņas ievadā Džeiks Bīns atklāja rezultātu, bet desmitajā minūtē Merzļikinu ātrajā uzbrukumā pēc veiklas saspēles pārspēja Ondržejs Palāts.

Otrā perioda viducī "Blue Jackets" vēlreiz pārņēma vadību, kad partnera raidījumu vārtu priekšā pielaboja Džastins Denforts. Minimāls pārsvars viesiem no Kolumbusas bija līdz pat pamatlaika beigām, turklāt vairākkārt glāba Merzļikins, taču "Devils" izdarīja lielu spiedienu, un neizšķirtu 56. minūtē panāca Dosons Mersers.

Kolumbusa gan bija tuvu uzvarai, jo divarpus minūtes līdz beigām Jegors Činahovs piespieda kļūdīties "Devils" aizsargus un aizskrēja uz vārtiem, panākdams 3:2. Ņūdžersijai gan bija lemts panākt neizšķirtu vēlreiz, jo minūti vēlāk individuālu skaisti vārtus guva Lūks Hjūzs, kurš no savas zonas starp pretiniekiem ieslidojās līdz pat Merzļikinam un guva vārtus.

"Devils" uzvaru guva pagarinājumā - trešajā minūtē ātrā uzbrukumā viens pret Merzļikinu izskrēja Timo Maiers, kurš latvietim ripu iemeta starp kājsargiem.

Citā mačā laukumā vēl neatgriezās latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, kura pārstāvētā Bufalo "Sabres" savā laukumā ar 1:4 (0:2, 0:2, 1:0) zaudēja Bostonas "Bruins".

Austrumu konferencē "Sabres" ar 32 punktiem 36 spēlēs starp 16 komandām ar 14. vietā, bet uzreiz aiz tās ar 29 punktiem atrodas "Blue Jackets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!