Foto: Kadrs no video

Latvijas U-20 hokeja izlases galvenais treneris Artis Ābols pēc savas komandas zaudējuma vienai no pasaules čempionāta favorītēm Kanādai norādīja uz kraso līmeņu atšķirību, kamēr valstsvienības kapteinis Dans Ločmelis un uzbrucējs Sandis Vilmanis atvainojās faniem.

Latvijas U-20 hokeja izlase trešdien piedzīvoja fiasko pasaules čempionāta elites divīzijas mačā - 0:10 pret Kanādu. Komandai tā bija otrā sagrāve divos turnīra dueļos, jo dienu iepriekš ar 0:6 nācās kapitulēt Zviedrijai.

"Dažāda līmeņa komandas, mums līdz viņiem ir ļoti tālu," pēc zaudējuma kanādiešiem atzina Ābols. "Zaudējām ne jau tiesnešu dēļ. Ielaidām arī pirmajā mazākumā. Bija tādi metieni, pret kuriem neko neizdarīsi... Kanādieši ir daudz labāki, viņi vinnēja divcīņas, viņi ir ātrāki. Par pašu spēli nevar būt ne runas."

Ābols slavēja komandu par noskaņošanos trešajam periodam - Latvijas hokejisti uz to devušies ar vēlmi uzvarēt vismaz tās 20 minūtes, taču viņš norādīja uz acīmredzamām kļūdām laukuma viduszonā.

"Man būt šādās situācijās nav lielas pieredzes. Junioru hokejā starp augšu un apakšu atšķirība ir ļoti liela. Jā, pirms diviem gadiem [pret Kanādu] bija 2:5, bet tā bija cita komanda," Ābols piebilda, ka nav vērts nolamāt izlasi, jo kanādieši vienkārši ir labāki. "Ja katrs tagad palīdīs zem sava beņķa vai segas, tas ir sliktākais, kas var būt. Ar šo zaudējumu mums nekas nav beidzies."

Tikmēr Latvijas izlases kapteinis Ločmelis atzina, ka viņam pēc šīs spēles esot ļoti liels kauns.

"Gribu atvainoties Latvijas faniem. Domāju, daudzi šo spēli vēroja pie TV ekrāniem. Par mūsu sniegumu ir tiešām kauns," sacīja Ločmelis. "Jāgatavojas nākamajām spēlēm un tajās jāparāda labāks sniegums."

Cits Latvijas valstsvienības līderis Vilmanis uzmanību vērsa uz neievēroto spēles disciplīnu, kas esot pievīlusi komandu. "Ielaidām vārtus mazākumā, tas mums iedeva sitienu. Daudz noraidījāmies... Bija sajūta, ka arī tiesneši bija pret mums. Noraidījumus pretiniekiem dod mazāk."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!