Foto: IIHF
Latvijas U-20 hokeja izlase piektdien, 29. decembrī, pasaules čempionātā Gēteborgā piedzīvoja trešo zaudējumu trīs spēlēs, ar 0:4 (0:2, 0:1, 0:1) piekāpjoties Somijas vienaudžiem.

Latvijai tas bija arī trešais "sausais" zaudējums. Latvija ir vienīgā komanda turnīrā, kas nav guvusi vārtus un "sausais" periods ieildzis līdz 180 minūtēm.

Pirmajā periodā, kurā Somija pa Deiva Rolova vārtiem meta 20 reizes, latviešiem atbildot ar trim metieniem, vadībā somi vairākumā izvirzījās 15.minūtē, kad vārtus guva Jere Lasila. Noraidīts uz četrām minūtēm par neatļautu spēli ar augstu paceltu nūju bija Toms Mots.

58 sekundes vēlāk somi panāca 2:0 pēc Jeses Pulkinena gūtajiem vārtiem, kad otro rezultativitātes punktu mačā ar rezultatīvu piespēli nopelnīja Lasila.

29.minūtē Somija vairākumā pēc vēl viena Mota noraidījuma panāca 3:0, no laukuma kreisās puses ar patālu plaukstas metienu ripu zem Rolova kājsargiem raidot Kasperam Haltunenam.

Latviešiem divreiz vairāk par pretiniekiem pārkāpjot noteikumus, divreiz otrajā periodā izdevās tikt arī pie vairākuma, otrajā no tiem pa somu vārtiem metot vairāk nekā visā pirmajā periodā kopā - četras reizes. Šajās divās minūtēs ar bīstamu metienu no vārtu priekšas izcēlās Kevins Strādnieks, mērķējot vārtu labajā stūrī, tomēr vārtsargs Noa Vali atvairīja metienu.

Otrās trešdaļas beigās noteikumus pārkāpa Niks Feņenko, un 47 sekundes pēc pēdējās trešdaļas sākuma somi trešo reizi spēlē izmantoja vairākumu, ar teicamu metienu no labā iemetiena apļa vārtu tuvējā augšējā stūrī trāpot Oivam Keskinenam - 4:0 Somijas labā.

Piektos vārtus ātrajā uzbrukumā ar atkārtotu metienu no vārtu priekšas guva Jani Nīmans, taču Latvijas izlases galvenais treneris Artis Ābols pieprasīja video atkārtojumu. Tas liecināja, ka Nīmana komandas biedrs bija traucējis Rolova pārvietošanos, un vārtu guvums netika ieskaitīts.

Divas minūtes un septiņas sekundes pirms mača beigām Latvija ieguva lielo vairākumu, astoņas sekundes pirms mača beigām no vārtu priekšas Rainers Dārziņš guva vārtus, taču video atkārtojums liecināja, ka tas izdarīts ar pārāk augstu paceltu nūju.

Rolovs vārtos atvairīja 39 metienus un tika atzīts par labāko Latvijas izlases rindās, bet pretiniekiem "sauso" spēli, atvairot 23 metienus, aizvadīja Vali.

Somiem Lasila piedalījās visu četru vārtu gūšanā, bez gūtajiem vārtiem sakrājot arī trīs rezultatīvas piespēles.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!