Foto: LETA

Latviešu aizsargs Kristaps Zīle pagarinājis līgumu ar Čehijas labākās līgas klubu Litvīnovas "Verva", kur viņš spēlē kopā ar vēl vienu Latvijas izlases spēlētāju Jāni Jaku.

Tādējādi Zīles līgums ar "Verva" noslēgsies pēc 2024./25. gada sezonas. Šo klubu viņš pārstāv otro sezonu.

"Ir patīkami tik savlaicīgi nodrošināt savu nākotni," sacīja Zīle, kuram Ziemassvētkos apritēja 26 gadi. "Daudzi teiks, ka Litvīnova ir maza pilsēta un šeit nav, ko darīt, taču tā ir kļuvusi ļoti tuva manai sirdij. Fani šeit ir lieliski un Ekstralīga ir augstas kvalitātes čempionāts."

Savukārt "Verva" menedžeris Tomāss Vrābels akcentēja, ka Zīlem ir ļoti nopietna loma komandā, turklāt latvietis esot "dzelzs vīrs", kurš neizlaiž mačus, un piemērs citiem.

Savā pirmajā sezonā "Verva" rindās Zīle 53 mačos tika pie 18 (2+16) rezultativitātes punktiem un lietderības koeficienta +2. Savukārt šosezon viņam 31 spēlē ir pieci (1+4) punkti un pozitīva lietderība +4. Latvietis tiek uzskatīts par vienu no komandas balstiem aizsardzībā.

Pavasarī pašaizliedzīgais Zīle bija viens no atslēgas spēlētājiem Latvijas izlasē, kas pārsteidzoši pasaules čempionātā izcīnīja bronzu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!