Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tradicionālajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) Jaunā gada "Winter Classic" jeb mačā zem klajas debess uzvaru guva Sietlas "Kraken", kas turklāt parūpējās par jaunu ierakstu vēstures lapās.

"Kraken" hokejisti Sietlā ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspēja pašreizējo Stenlija kausa glabātāju Vegasas "Golden Knights".

Abas komandas uz šo spēli ieradās oriģinālā stilā. Mājinieki "Kraken" bija ģērbušies kā makšķernieki, kamēr "Golden Knights" bija mūzikas leģendas Elvisa Preslija tērpos.


Pirmo reizi "Winter Classic" 15 spēļu vēsturē kāda no komandām savus vārtus atstāja neieņemtus. "Kraken" vārtsargs Džoijs Dakords tika galā ar visiem 35 viesu metieniem. Kopumā NHL zem klajas debess notikušas 39 spēles un šis ir piektais mačs, kurā kāda komanda nav ielaidusi vārtus. Iepriekšējo reizi tas notika 2017. gada decembrī.

"Šī bija īpaša diena visiem - mūsu komandai, pilsētai un hokejam. To nekad neaizmirsīšu. Iespējams, šī bija viena no visu laiku foršākajām dienām manā dzīvē," teica Dakords, kurš 27 gadu vecumā tikai šajā sezonā ieguvis stabilāku vietu NHL.

"Kraken" šī ir piektā uzvara pēc kārtas, turklāt komanda pie punktiem tikusi jau deviņos mačos pēc kārtas. Uzvarētājiem ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Ēli Tolvanens, kamēr pa vārtiem pievienoja Viljams Borgens un Jano Gords.

Spēle notika stadionā, kur savus mačus aizvada ASV Beisbola līgas (MLB) klubs Sietlas "Mariners". Laikapstākļi bija lieliski piemēroti āra hokejam, tribīnes bija pārpildītas, maču klātienē vēroja 47 313 skatītāju, bet gaisa temperatūra, sākoties spēlei, bija ap septiņiem grādiem pēc Celsija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!