Latvijas U-20 hokeja izlase otrdien, 2. janvārī, pasaules čempionātā Gēteborgā ceturtdaļfinālā ar rezultātu 2:7 (1:3, 0:3, 1:1) piekāpās ASV, kas ir viena no galvenajām medaļu pretendentēm šajā turnīrā.

Latvijas izlasē abus vārtus guva Dans Ločmelis.

Amerikāņi vadībā izvirzījās pēc 91 spēlētas sekundes, Drjū Forteskjū no laukuma kreisās puses pāri Deiva Rolova kājsargam raidot ripu vārtu labajā stūrī - 1:0 ASV labā.

Amerikāņi uzbruka biežāk, taču arī Latvijas hokejistiem bija vārtu gūšanas iespējas, pirmās trešdaļas vidū ar metienu no neērto nūjas pusi pa pretinieku vārtu pārliktni trāpot Sandim Vilmanim.

12.minūtē rezultāts tapa 2:0, pēc izcilas aizsarga Sīmusa Keisija piespēles no laukuma labās puses tukšā vārtu stūrī ripu raidot Geibam Peroltam.

Sešas minūtes un 10 sekundes pirms trešdaļas beigām 1:2 ātrajā uzbrukumā panāca komandas kapteinis Dans Ločmelis, raidot ripu pāri ASV vārtsarga Džeikoba Faulera kājsargam vārtu labajā stūrī.

Tomēr jau 13 sekundes vēlāk Keisijs guva savus otro vārtus mačā, ripai pa ceļam uz vārtiem mainot virzienu un ielidojot vārtos.

25.minūtē Niks Feņenko nopelnīja noraidījumu, un amerikāņiem vajadzēja 33 sekundes, lai vairākumu realizētu. Pēc Aizeka Hovarda piespēles vārtu priekšā Pēteris Bulāns nespēja kavēt Ratgeru Makgrortiju raidīt ripu tukšā vārtu stūrī - 4:1.

Četras minūtes pirms otrā pārtraukuma rezultāts ātrajā uzbrukumā kļuva 5:1, pēc Vila Smita raidījuma ripai pārlecot pāri Rolova kājsargam un ieripojot vārtu labajā stūrī.

21 sekundi pirms pārtraukuma ASV guva sestos vārtus, no tuva attāluma no gaisa vārtos ripu trāpot Peroltam. 47.minūtē Olivers Mūrs pēc piespēles no aizvārtes raidīja ripu Latvijas izlases vārtos, panākot 7:1.

53.minūtē savus otros vārtus spēlē guva Ločmelis, vairākumā ar māņu kustību laukuma kreisajā pusē uz ledus atstājot pretinieku Deniju Nelsonu un, pavirzoties uz laukuma centru, trāpīja ripu vārtu kreisajā stūrī.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi (ja teksta tiešraides logs uzreiz neparādās, pārlādējat pārlūka šķirkli vēlreiz).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!