Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu aizsargs Uvis Balinskis uz vēl diviem gadiem pagarinājis līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Floridas "Panthers".

Balinskis, pērn noslēdzis līgumu uz vienu gadu, šosezon piedzīvo debiju NHL. Jaunā vienošanās paredz, ka viņu ar "Panthers" saista kontrakts līdz 2025./26. gada sezonas izskaņai.

Balinskis ar "Panthers" parakstījis vienvirziena līgumu, kas katrā no nākamajiem diviem gadiem viņam paredz 850 000 ASV dolāru lielu atalgojumu. Savukārt šīs sezonas līgums ir divvirzienu par 870 000 dolāru, taču fārmklubā viņš saņem ievērojami mazāku algu.

"Uvis ir talantīgs divvirzienu aizsargs ar lieliskām saspēles veidošanas prasmēm," latvieti slavēja "Panthers" ģenerālmenedžeris Bils Zito. "Veiksmīgā pāreja uz Ziemeļamerikas hokeju ļāva viņam nekavējoties atstāt savu nospiedumu, un mēs esam priecīgi, ka viņš turpinās būt mūsu organizācijā."

Balinskis savā NHL debijas sezonā 18 spēlēs atzīmējies ar diviem (1+1) rezultativitātes punktiem. Šobrīd viņš atrodas "Panthers" fārmklubā Amerikas Hokeja līgā (AHL), kur Šarlotas "Checkers" rindās septiņos mačos pamanījies gūt astoņus (1+7) punktus.

Pirms pārcelšanās uz Ziemeļameriku Balinskis kļuva par vienu no vadošajiem aizsargiem Čehijas Ekstralīgā, kur spēlēja iepriekšējās trīs sezonas. Kopā ar Latvijas izlasi viņš aizvadītajā pavasarī sensacionāli izcīnīja bronzu pasaules čempionātā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!