Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pie sava 14. rezultativitātes punkta šajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonā naktī uz piektdienu tika Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers, bet Vankūveras "Canucks" piedzīvoja zaudējumu, savukārt graujoša uzvara citam latviešu uzbrucējam Zemgum Girgensonam.

Viena no šīs sezonas NHL vadošajām komandām "Canucks" izbraukumā ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) piekāpās Sentluisas "Blues".

Bļugers šajā cīņā laukumā pavadīja 14:39 minūtes, kuru laikā izpildīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un uzvarēja četros no desmit iemetieniem, nopelnot neitrālu lietderības koeficients. Viņš šosezon 24 spēlēs ieguvis 14 (5+9) rezultativitātes punktus.

Latvijas uzbrucējs tieši līdzdarbojās "Canucks" vienīgajos vārtos, kas jau cīņas otrajā minūtē ļāva atklāt rezultātu un iegūt vadību. Bļugers no laukuma stūra piespēlēja brīvajam Konoram Gārlendam, kurš ar spēcīgu metienu panāca 1:0.


Nākamajos divos periodos "Canucks" vadību nenoturēja, jo katrā no trešdaļām ielaida pa vārtiem, kad atzīmējās Koltons Pareiko un Roberts Tomass.

Citā spēlē graujošu uzvaru izcīnīja Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas viesos ar 6:1 (0:0, 2:1, 4:0) viesos apspēlēja Monreālas "Canadiens".

Latvietis šajā mačā palika bez rezultativitātes punktiem. Viņš uz ledus pavadīja 11:58 minūtes, izpildīja vienu metienu, pielietoja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja vienīgajā iemetienā, nopelnīdams neitrālu lietderības koeficientu. Girgensons šosezon 22 spēlēs ticis pie diviem (2+0) punktiem.

"Sabres" vārtsargs Devons Levi šajā mačā atvairīja 32 metienus, bet pie četriem punktiem (1+3) tika Džefs Skiners, kamēr Teidžs Tompsons iekrāja trīs punktus (2+1).

Vēl vienā mačā ārpus pieteikuma palika latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins, kamēr Kolumbusas "Blue Jackets" izbraukumā ar 3:2 (0:1, 0:0, 2:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos uzveica Filadelfijas "Flyers". Lielisks Kolumbusas vārtos bija krievs Daniils Tarasovs, kurš atvairīja 39 no 41 metiena.

NHL kopvērtējumā "Canucks" ar 51 punktu 38 mačos ir Rietumu konferences vicelīdere, kamēr austrumos "Sabres" ar 36 punktiem 39 cīņās ir 14. pozīcijā, bet uzreiz aiz tās ar 34 punktiem 40 spēlēs priekšpēdējā vietā atrodas "Blue Jackets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!