Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē otrdien, 9. janvārī, kārtējo reizi ar rezultatīvu piespēli izcēlās Latvijas izlases uzbrucējs Teodors Bļugers, palīdzot Vankūveras "Canucks" ar 5:2 (2:0, 2:1, 1:1) pieveikt Ņujorkas "Islanders".

"Canucks" tā bija trešā uzvara pēc kārtas un ceturtā pēdējās piecās spēlēs. Vairāk nekā mēneša laikā Vankūveras hokejisti 15 spēlēs piedzīvojuši tikai divus zaudējumus pamatlaikā, bet vēl pa vienam zaudējumam ir pagarinājumā un pēcspēles metienos.

Savukārt Bļugers šajā sezonā 27 spēlēs guvis piecus vārtus un izdarījis 12 rezultatīvas piespēles, pārspējot visā pagājušā sezonā sasniegto rezultativitāti – 16 punkti. Pēdējās 11 no 12 spēlēm Bļugers bijis rezultatīvs, šajā nogrieznī kopš14. decembra gūstot divus vārtus un izdarot deviņas rezultatīvas piespēles.

Otrā perioda 18. minūtē Tedijs Bļugers uzsāka "Canucks" pretuzbrukumu, ko ar teicamu metienu no zilās līnijas noslēdza Tailers Maijerss, panākot 4:1.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 13 minūtes un 39 sekundes, no kurām 36 sekundes spēlēja mazākumā, bet četras sekundes vairākumā. Bļugers trīs no 14 iemetieniem, izpildīja divus spēka paņēmienus, nopelnīja divas soda minūtes un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Pirmā perioda izskaņā nepilnu divu ar pusi minūšu laikā "Canucks" labā vārtus guva Filips Hroneks un Kvins Hjūzs, bet otrās trešdaļas vidū Eliašs Petersons panāca jau 3:0. Broks Nelsons vairākumā vienus vārtus atguva, bet drīz vien pēc Maijersa metiena "Canucks" atjaunoja trīs vārtus pārsvaru.

Piecas minūtes pirms spēles beigām Nelsons guva savus otros vārtus, atjaunojot "Islanders" cerības uz izglābšanos, bet mača izskaņā Dakota Džošua ripu raidīja jau tukšos Ņujorkas kluba vārtos.

Nākamo maču Vankūveras komanda aizvadīs ceturtdien, kad viesos tiksies ar Pitsburgas "Penguins", kurā vēl pagājušo sezonu sāka Bļugers.

Zemgus Girgensons otrdien pielietoja divus spēka paņēmienus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda piedzīvoja zaudējumu. "Sabres" mājās ar rezultātu 2:5 (1:2, 1:3, 0:0) zaudēja Sietlas "Kraken" vienībai.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 11 minūtes un 29 sekundes, kuru laikā pielietoja divus spēka paņēmienus, zaudēja vienīgajā iemetienā un iekrāja neitrālu lietderības koeficientu.

Vārtus "Sabres" labā guva Alekss Taks un Džefs Skiners, bet viesu sastāvā, kuri izcīnīja jau septīto uzvaru pēc kārtas, precīzi bija Janni Gords, Vinsents Danns, Aleksandrs Venberjs, Džeidens Švarcs un Metjū Benīrs.

Citā mačā Kolumbusas "Blue Jackets" bez Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina pieteikumā ar 0:5 (0:1, 0:2, 0:2) zaudēja līgas līderei Vinipegas "Jets".

Kolumbusas vārtsargs Daņiils Tarasovs atvairīja 18 no 23 metieniem, bet pretējos vārtos Konors Hellebaks tika galā ar visiem 29 raidījumiem un tika pie savas otrās "sausās" spēles sezonā un 34.mača ar neielaistiem vārtiem karjerā.

Ar 2+1 "Jets" rindās izcēlās Kouls Perfeti, bet vēl pa vārtiem guva Brendens Dilons, Gabriels Vilardi un Džošs Morisejs.

Vinipegas komanda izcīnīja septīto uzvaru pēc kārtas un pie punktiem tikusi jau 13 spēlēs pēc kārtas, kas ar 58 punktiem 40 mačos ļauj saglabāt pirmo vietu gan Rietumu konferencē, gan visā līgā.

"Sabres" kopvērtējumā ar 38 punktiem 41 mačā atrodas 14.pozīcijā Austrumu konferencē, bet "Blue Jackets" ar 35 punktiem 42 spēlēs ir vēl vienu ailīti zemāk.

Nākamo maču Bufalo komanda aizvadīs ceturtdien, kad savā laukumā uzņems Otavas "Senators", bet "Blue Jackets" nākamajā spēlē sestdien mājās mērosies spēkiem ar Sietlas "Kraken" vienību.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!