Fоtо: LETA

Laikraksta "Latvijas Avīze" tradicionālajā aptaujā par šī gada valsts labāko hokejistu kļuvis vārtsargs Artūrs Šilovs.

"Latvijas Avīzes" aptauja norisinās jau sesto reizi. Kopumā tika pataujāti 40 Latvijas hokeja eksperti un mediju pārstāvji. Katram no viņiem bija jānosauc labāko sešinieks - par pirmo vietu pienācās seši punkti, par otro pieci un tā uz leju. Par labākā hokejista godu cīnījās divi spēlētāji - pasaules čempionāta bronzas medaļnieks un vērtīgākais spēlētājs Šilovs un ar Vegasas "Golden Knights" komandu Stenlija kausu ieguvušais Teodors Bļugers.

Noslēgumā ar 201 punktu uzvaru guva Šilovs, kamēr Bļugers iekrāja 174 punktus, bet pirmo trijnieku ar 94 punktiem noslēdza Nacionālajā hokeja līgā (NHL) debiju piedzīvojušais Uvis Balinskis. No Floridas "Panthers" spēlētāja tikai par punktu atpalika Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš. Pirmo sešinieku tikmēr noslēdza bronzas spēles varonis Kristiāns Rubīns un Rodrigo Ābols.

Aptaujātie nenoliedza, ka šoreiz izvēli izdarīt bijis īpaši grūti, jo vietu pirmajā sešiniekā pelnījuši arī citi hokejisti, tikmēr Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš no sava balsojuma šoreiz atturējās. "Bronzas medaļās katrs ieguldīja savu maksimumu, un man kā trenerim svarīgs bija katrs spēlētājs."

Šilovs ir trešais spēlētājs, kurš ticis pie Latvijas labākā hokejista goda. Trīs uzvaras ir Bļugeram, bet divas - citam vārtsargam Elvim Merzļikinam.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !