Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējam Teodoram Bļugeram naktī uz piektdienu pārtrūka četru rezultativitātes spēļu sērija, taču Vankūveras "Canucks" tik un tā izcīnīja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā.

"Canucks" izbraukumā ar 4:3 (3:1, 0:1, 0:1, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Bļugera pirmo NHL komandu Pitsburgas "Penguins", ko latvietis pārstāvēja vēl līdz 2023. gada sākumam. Vankūverai šī ir ceturtā uzvara pēc kārtas.

Pret savu bijušo komandu Bļugers uz ledus pavadīja 15:46 minūtes, kuru laikā izpildīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja 10 no 12 iemetieniem (83%), kā arī ieguva neitrālu lietderības koeficientu.

Bļugers šosezon 28 spēlēs guvis 17 (5+12) rezultativitātes punktus.

Pirmās trešdaļas laikā "Canucks" izvirzījās vadībā ar 3:1, no tiem divus vārtus iemeta Broks Besers. "Penguins" gan otrā un trešā perioda laikā panāca neizšķirtu, kad divas ripas guva Pitsburgas leģenda Sidnijs Krosbijs. Trešo ripu viesu vārtos viņš iemeta nieka 29 sekundes līdz pamatlaika beigām.

Uzvaru Vankūverai izdevās nodrošināt pagarinājumā, kura ceturtajā minūtē pretuzbrukumā viens uz vārtiem aizskrēja zviedrs Eliass Petešons. Viņš bija šī mača spilgtākais spēlētājs, jo piedalījās visos četros "Canucks" vārtu guvumos - divi vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Citviet trešo uzvaru pēdējo četru maču laikā izcīnīja uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas savu skatītāju priekšā ar 5:3 (3:1, 1:0, 1:2) apspēlēja Otavas "Senators".

Girgensons 11:19 minūtēs izpildīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus, bloķēja divus metienus un zaudēja abos iemetienos, kuros piedalījās. Viņam arī pozitīvs lietderības koeficienta +1. Girgensons šosezon 25 mačos atzīmējies ar trim vārtu guvumiem.

Uzvarētāju labā divus vārtus iemeta Teidžs Tompsons.

"Canucks" ar 59 punktiem 42 spēlēs Rietumu konference atrodas otrajā vietā, tikai par punktu atpaliekot no visas līgas līderes Vinipegas "Jets". Savukārt "Sabres" ar 40 punktiem ir 14. vietā starp 16 komandām Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!