Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas aizsargs Uvis Jānis Balinskis sestdien guva vārtus Amerikas Hokeja līgas (AHL) mačā zem klajas debess.

Balinska pārstāvētā Šarlotas "Checkers" "Truist Field" beisbola stadionā Šarlotā ar rezultātu 5:2 (0:1, 2:1, 3:0) pārspēja Ročesteras "Americans".

Spēli klātienē noraudzījās vairāk nekā 11 000 skatītāju.

Latviešu hokejists vārtus guva otrā perioda 13.minūtē, kad izcēlās ar precīzu un zibenīgu metienu no labā iemetienu apļa, panākot 2:2. Šajā cīņā viņš trīsreiz meta pa vārtiem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Šosezon Balinskis AHL 12 mačos guvis divus vārtus, atdevis astoņas rezultatīvas piespēles un ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +4.

Tikmēr vārtsargs Artūrs Šilovs palika rezervē, kamēr Ebotsfordas "Canucks" mājās ar 5:2 (0:1, 3:1, 2:0) pārspēja Tūsonas "Roadrunners". Ņikita Tolopilo "Canucks" vārtos atvairīja 27 no 29 metieniem.

Savukārt uzbrucēja Raivja Ansona nebija pieteikumā spēlē, kurā Vilksbāras/Skrentonas "Penguins" viesos ar 4:3 (2:0, 1:1, 1:2) pārspēja Bridžportas "Islanders".

"Canucks" Rietumu konferencē ar 41 punktu 33 cīņās atrodas septītajā vietā. "Penguins" ar 43 punktiem 36 dueļos ir ceturtā Austrumos, bet "Checkers" ar 40 punktiem 35 mačos ieņem astoto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!