Fоtо: AP/Scanpix/LETA

Elvis Merzļikins nav apmierināts ar savu lomu Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Kolumbusas "Blue Jackets", jo viņš joprojām sevi uzskata par stabilu pirmo izvēli komandas vārtos. Abas puses nolēmušas vārtsargam meklēt jaunu scenāriju, tomēr vēl nav precizēts, ko tas nozīmē. Viens no acīmredzamākajiem variantiem būtu maiņas darījums, un Ziemeļamerikas medijos izkristalizējušās trīs komandas, kuras varētu vēlēties iegūt Merzļikinu.

"Blue Jackets" Merzļikinu aizvadītajās spēlēs rezervē "nosēdināja", jo vēlējās dot iespēju sevi apliecināt Daniilam Tarasovam, kurš pēc savainojuma izārstēšanas nav spējis demonstrēt tādu sniegumu, ar kuru komanda būtu apmierināta. Krievs astoņās spēlēs vidēji ielaidis 4,09 vārtus un atvairījis 87,% metienu. Salīdzinājumam, Merzļikins šosezon 23 spēlēs vidēji ielaidis 3,25 vārtus un atvairījis 90,7% metienu.

Merzļikinam ar "Blue Jackets" līgums ir spēkā līdz 2026./2027. gada sezonas beigām, un šajā laikā viņa alga sezonā ir 5,4 miljoni dolāru. Potenciālajiem maiņu partneriem Merzļikins ar savu līgumu nav pats vilinošākais spēlētājs. Turklāt viņam līgumā esot noteikti desmit klubi, uz kuriem latvieti var aizmainīt tikai ar viņa piekrišanu. Publiski nav zināms, kuras ir šīs desmit komandas. Šobrīd spekulācijās visbiežāk izskan trīs komandas, kas varētu gribēt savā sastāvā iegūt Merzļikinu.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !