Fоtо: F64

Latviešu uzbrucējs Rihards Bukarts pievienosies Čehijas augstākās līgas klubam Vītkovices "Ridera", ko jau vairākas sezonas pārstāv viņa brālis Roberts, portālam "Hokejazinas.com" paziņojis pats spēlētājs.

Jau iepriekš mediji Šveicē ziņoja, ka Riharda Bukarta īstermiņa līgums ar Šveices augstākās līgas komandu "Biel-Bienne" netiks pagarināts. Šajā vienībā viņš 11 spēlēs paguva atzīmēties ar diviem (1+1) rezultativitātes punktiem.

Bukarta vienošanās ar Šveices klubu bija līdz 24. janvārim, taču jau šobrīd 28 gadus vecais uzbrucējs atrodas Čehijā, lai pievienotos "Ridera". Kontrakts esot noslēgts līdz nākamās sezonas beigām.

"Noslēdzu divu gadu līgumu ar "Ridera" komandu. Šodien jau ielidoju Čehijā. Bīlē varēju palikt vēl divas nedēļas, bet nevēlējos sēdēt uz soliņa. Jāatzīst, ka man neveicās, jo spēlēs bija daudz vārtu gūšanas momentu. Es nežēlojos, viss notiek pēc plāna. Tagad spēlēšu kopā ar brāli Ostravā," portālam "Hokejazinas.com" sacīja Bukarts.

"Ridera" ar 39 punktiem 33 mačos Čehijas ekstralīgas turnīra tabulā ieņem tikai 12. vietu 14 komandu konkurencē. Vēl otrdien šī komanda piedzīvoja zaudējumu IIHF Čempionu līgas pusfinālā - divu maču summā nācās piekāpties Mārtiņa Dzierkala pārstāvētajai Šellefteo AIK no Zviedrijas.

Roberts Bukarts šosezon Čehijā 32 spēlēs guvis 12 (9+3) rezultativitātes punktus. Viņam līgums ar klubu ir līdz 2026. gadam. Abi brāļi sekmēja Latvijas izlases bronzu pagājušā gada pasaules čempionātā, turklāt Rihards bija valstsvienības rezultatīvākais spēlētājs.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !