Fоtо: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien zaudējumu piedzīvoja Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets", kas ar rezultātu 1:4 izbraukuma piekāpās "karstajai" Edmontons "Oilers" vienībai, kura guva savu 14. uzvaru pēc kārtas.

Merzļikinam bija uzticēta "Blue Jackets" vārtu drošība šajā spēlē, un viņš atvairīja 20 no 24 pretinieku metieniem. Šī latvietim bija 26. spēle šajā sezonā, tomēr "Oilers" hokejistus viņam apturēt neizdevās.

Varens Fegels spēles astotajā minūtē no tuvas distances ievirzīja ripu "Blue Jackets" vārtos, kad "Oilers" devās ātrā pārejā no aizsardzības uzbrukumā, tomēr Dmitrijs Voronkovs 16. minūtē pārtvēra ripu pretinieku zonā un ar precīzu metienu pēc piespēles panāca rezultāta izlīdzinājumu.

Otrajā trešdaļā abas komandas vārtus neguva, bet trešā perioda pirmajā pusē Merzļikins bija spiests kapitulēt divas reizes 65 sekunžu laikā. Vispirms 46. minūtē Evanders Keins acīgi pamanīja ripu vārtu priekšā pēc komandas biedra metiena un atguva "Oilers" vadību, bet tad pozicionālu uzbrukumu ar precīzu metienu noslēdza Konors Makdeivids. Šajā golā ripa vārtos lidoja pēc rikošeta pret aizsarga nūju, kā arī Merzļikinam virsū tika uzgrūsts laukuma spēlētājs.

Punktu spēlei pielika Dilans Holavejs, kurš 56. minūtē ceturto reizi pārspēja vārtsargu no Latvijas.

"Oilers" hokejisti šo sezonu iesāka ļoti neveiksmīgi, bet tagad atguvuši savu spēles pavedienu. Šīs sezonas laikā Merzļikins tika iesaistīts baumās par viņa iespējamo aizmainīšanu uz "Oilers".

NHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Oilers" ar 55 punktiem 43 spēlēs ierindojas sestajā vietā, bet "Blue Jackets" 46 spēlēs tikusi pie 37 punktiem, kas dod pēdējo, 16. pozīciju.

Citā mačā Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" savā laukumā piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 2:4 Anaheimas "Ducks" hokejistiem.

Girgensons šajā mačā nospēlēja 12:46 minūtes, kuru laikā pielietoja trīs spēka paņēmienus un izdarīja vienu metienu pa vārtiem. Latvietis spēli noslēdza ar lietderības koeficientu -1.

"Ducks" hokejisti vadību ieguva jau sestajā minūtē, kad precīzu metienu izdarīja Jakobs Silfverbergs, bet otrās trešdaļas sākumā Sems Keriks un Silfverbergs izcēlās ar precīziem metieniem nepilnas minūtes laikā.

Džordans Grīnvejs un Kails Okposo trešās trešdaļas otrajā pusē atgrieza intrigu spēlē, panākot rezultātu 2:3, taču Adams Enrīks raidīja ripu tukšos "Sabres" vārtos un panāca mača gala rezultātu.

NHL Austrumu konferencē "Sabres" ierindojas 14. vietā ar 44 punktiem 47 spēlēs, bet "Ducks" to pašu pozīciju ieņem Rietumu konferencē, 47 spēlēs tiekot pie 33 punktiem.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !