Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē atgriezās laukumā, un palīdzēja Oklahomasitijas "Thunder" komandai savā laukumā ar rezultātu 111:109 (38:28, 20:38, 30:20, 23:23) pārspēt Portlendas "Trail Blazers" basketbolistus.

Bertāns nebija devies laukumā iepriekšējās astoņās spēlēs pēc kārtas, bet šajā mačā latvietis tika pie divu minūšu un 46 sekunžu ilga spēles laika. Sev atvēlētajā laikā latvietis neiemeta vienīgo izmesto tālmetienu, taču viņš paspēja atzīmēties ar bloķētu metienu.

"Thunder" rindās rezultatīvākais ar 33 punktiem bija Šejs Gildžess-Aleksandrs, kurš izdarīja arī 10 rezultatīvas piespēles, bet 19 punktus pievienoja Džeilens Viljamss.

"Trail Blazers" sastāvā 19 punktus guva šīs sezonas debitants Skūts Hendersons, bet pa 18 punktiem guva Malkoms Brogdons un Džerami Grants.

"Thunder" basketbolisti otrajā puslaikā puslaikā atspēlējās no deviņu punktu deficīta (60:69), bet ceturtajā ceturtdaļā ritēja ļoti līdzīga spēkošanās. Uzvaru "Thunder" nodrošināja Viljamss, kurš divas sekundes pirms pamatlaika beigām realizēja pustālo metienu pēc dribla.

"Thunder" ar 30 uzvarām 43 spēlēs ieņem pirmo vietu Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!