Foto: Publicitātes foto
"Prizma" sestdien Rīgā "Optibet" Hokeja līgas (OHL) spēlē papildlaikā uzvarēja "Mogo"/LSPA, Jelgavas "Zemgale"/LBTU izbraukumā pieveica Hokeja skolu "Rīga", bet "Kurbads" sagrāva Elektrēnu "Airwell-Energija".

"Prizma" pārspēja "Mogo"/LSPA ar 5:4 (1:2, 1:0, 2:2, 1:0).

Šajā spēlē, kurā nevienu brīdi kādas no komandām pārsvars nepārsniedza vienus vārtus, izlīdzinājumu "Mogo"/LSPA mazākumā, nomainot vārtsargu ar laukuma spēlētāju, panāca desmit sekundes pirms mača beigām, vārtus gūstot Kārlim Ozoliņam.

Tomēr vairākuma turpinājumā pagarinājuma 32.sekundē uzvaras vārtus guva Kristers Bormanis.

Uzvarētāju labā trīs (1+2) rezultativitātes punktus sakrāja Miķelis Rēdlihs. Pa diviem punktiem sakrāja aizsargs Maksims Širokovs, Bormanis (abiem - 1+1) un Edijs Brahmanis (0+2).

Viesiem trīs (1+2) rezultativitātes punktus sakrāja aizsargs Krišjānis Rēdlihs, kurš tika atzīts par labāko savā komandā, mājiniekiem šādu titulu nopelnot uzbrucējam Armandam Bērziņam, kura kontā rezultatīva piespēle. Divi punkti (1+1) viesu rindās Patrika Trasûna kontā.

Mājiniekiem Jānis Auziņš tika galā ar 26 no 30 viesu metieniem, bet viesiem Henrijs Ančs atvairīja vien 15 no 20 metieniem.

Otrā spēlē "Zemgale"/LBTU izbraukumā ar 6:1 (3:1, 1:0, 2:0) pieveica Hokeja skolu "Rīga"

Uzvarētājiem Pa trim rezultativitātes punktiem sakrāja aizsargs Edgars Adrians Kazaks (2+1), kurš tika atzīts par komandas vērtīgāko spēlētāju, un Eimants Noreika (1+2), bet Kārlis Bucenieks guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja.

Vārtos Mariuss Bajaruns-Galejs atvairīja 16 metienus.

Mājiniekiem par labāko komandā tika atzīts aizsargs Anatolijs Tovarišs, vienīgos vārtus guva Aleksandrs Zaprivoda, bet vārtos Oskars Gusevs tika galā ar 41 metienu.

"Kurbads" mājās ar 11:2 (4:0, 1:0, 6:2) sagrāva Elektrēnu "Airwell-Energija".

Uzvarētāju labā Aleksandrs Biškins, kurš tika atzīts par labāko savā komandā, sakrāja piecus (3+2), aizsargs Aleksandrs Galkins un Artūrs Mickevičs - četrus (1+3), bet Davids Livšics, aizsargi Artūrs Tomsons (abiem - 1+2) un Kārlis Jurčenko (0+3) - pa trim rezultativitātes punktiem.

Vārtos Arginto Milbergs atvairīja 26 metienus.

Viesiem abu vārtu gūšanā piedalījās Povils Verenis (1+1) un Donats Kumeļausks (0+2), kurš tika atzīts par labāko Elektrēnu komandā.

Turnīra tabulas līdere ar 48 punktiem 26 mačos ir "Zemgale"/LBTU, 39 punktus 24 cīņās ir guvusi "Mogo"/LSPA, "Kurbads" sakrājis 35 punktus 26 mačos, 31 punkts 25 mačos un piektā vieta ir "Prizmai", bet Hokeja skola "Rīga" ar 27 punktiem 25 cīņās atrodas sestajā pozīcijā.

OHL četru apļu pamatturnīrs noslēgsies 28.februārī, bet pēc tam izslēgšanas spēļu turnīrā tiks noskaidroti OHL un Baltijas čempioni.

OHL izslēgšanas turnīrā iekļūs sešas komandas. Ceturtdaļfināls notiks līdz trim uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL kausu norisināsies līdz četriem panākumiem.

2023./2024.gada sezonā Baltijas čempionātā piedalās Rīgas "Prizma", Hokeja skola "Rīga", Jelgavas "Zemgale"/LBTU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", Elektrēnu "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Punks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

Arī šajā sezonā Ukrainas pilsoņiem OHL čempionātā netiek piemērots leģionāru jeb ārvalstu hokejistu statuss, bet Krievijas un Baltkrievijas spēlētājiem ir liegts startēt OHL.

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LBTU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!