Foto: AP/Scanpix/LETA

Viens no latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētās komandas Kolumbusas "Blue Jackets" līderiem Patriks Laine vērsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) palīdzības programmā, lai tiktu galā ar psiholoģiskas dabas problēmām, paziņojis klubs.

Ne NHL, ne "Blue Jackets" neatklās iemeslu, kāpēc Laine iesaistījās programmā, kas palīdz spēlētājiem un viņu ģimenēm tikt galā ar garīgās veselības problēmām, apreibinošo vielu lietošanu un citiem jautājumiem. Laine turpinās saņemt līgumā noteikto atalgojumu, taču viņam būs jāiegūst programmas atļauja, lai viņš varētu atkal pievienoties NHL klubam.

"Patrikam ir mūsu pilnīgs atbalsts, un mūsu vienīgās rūpes ir viņa labklājība," teikts "Blue Jackets" ģenerālmenedžera Jarmo Kekalainena paziņojumā.

"Blue Jackets" galvenais treneris Paskāls Vincents piebilda: "Mums Patriks ļoti rūp. Mums viņa pietrūks. Viņš mums ir ļoti svarīgs un darīsim visu iespējamo, lai palīdzētu. Šī programma pastāv, jo tā ir svarīga un nepieciešama. Šie puiši ir hokejisti. Šī spēle ir viņu iztika, bet vispirms viņi ir cilvēki. Laines mums uz ledus pietrūks, taču rūpes par saviem cilvēkiem ir prioritāte."

Atslēgas kaula lūzuma dēļ Laine nav spēlējis jau kopš 14. decembra. Viņš nesen atgriezās pie komandas, taču nu to atkal ir atstājis, ziņo "The Athletic".

"Pēc rūpīgām pārdomām un pārrunām ar saviem atbalsta cilvēkiem un komandu esmu sapratis, cik svarīgi ir savu garīgo veselību un labsajūtu nostādīt pirmajā vietā," sociālo tīklu ierakstā dalījās Laine. "Hokejs ir bijusi mana aizraušanās un mana dzīve, taču esmu sapratis, ka, lai parādītu savu labāko sniegumu, man šajā laikā ir jākoncentrējas sev."

Vēl sestdien Kolumbusas galvenais treneris Vincents medijiem stāstīja, ka Laine komandu atkal atstājis savainojuma dēļ, taču nu speciālists atvainojies, ka izplatījis ne līdz galam patiesu informāciju.

Laine uz Kolumbusu no Vinipegas "Jets" tika aizmainīts pirms diviem gadiem, taču šajā laikā personisku iemeslu un traumu dēļ izlaidis 89 spēles. Kopumā viņam "Blue Jackets" rindās izdevies aizvadīt 174 spēles, gūt 64 vārtus un izpildīt 74 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīt negatīvu lietderības koeficientu -58. Šosezon somu uzbrucējs 18 spēlēs guvis deviņus (6+3) punktus, bet sezonā viņš saņem 8,7 miljonus ASV dolāru.

Arī šosezon "Blue Jackets" ir starp vājākajām komandām NHL un nepretendē iekļūšanai Stenlija kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!