Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Vankūveras "Canucks" veikusi maiņas darījumu, kā rezultātā ieguvusi vienu no Kalgari "Flames" līderiem, zviedru centra uzbrucēju Elīasu Lindholmu.

Vankūvera pret 29 gadus veco Lindholmu uz "Flames" aizsūtījusi krievu uzbrucēju Andreju Kuzmenko, 19 gadus veco un vēl NHL nedebitējušo aizsargu Hanteru Brzusteviču un 21 gadu veco aizsargu Joni Jurmo, kurš pašlaik spēlē dzimtajā Somijā. Tāpat "Canucks" šķīrusies no pirmās un ceturtās kārtas izvēlēm šīgada draftā.

Līdz šim Lindholms NHL bija pārstāvējis divas komandas - Karolīnas "Hurricanes", kas uzbrucēju 2013. gadā draftēja ar piekto numuru, un "Flames". Šosezon viņš Kalgari sastāvā 49 spēlēs guvis 32 (9+23) rezultativitātes punktus. Zviedrs bija komandas kapteiņa asistents un ceturtais rezultatīvākais hokejists. Visas savas NHL karjeras laikā Lindholmam regulārajā čempionātā 792 spēles un 545 (212+333) punkti, kamēr Stenlija kausa izcīņā viņa kontā 27 mači un 17 (8+9) punkti.

Tikmēr 27 gadus vecais Kuzmenko NHL aizvada vien savu otro gadu un šosezon bija guvis 21 (8+13) punktus 43 mačis.

"Canucks" ar 71 punktu 49 spēlēs ir visas līgas līdere un sāk briest dalībai Stenlija kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!