Fоtо: AFP/Scanpix/LETA
Jauni pierādījumi ļāvuši no jauna atvērt lietu pret vairākiem Kanādas hokejistiem, pār kuriem krīt aizdomu ēna par kādas sievietes seksuālu izmantošanu. Speciālā preses konferencē Kanādas Ontario štata Londonas policija daudz faktus neatklāja, tomēr pavēstītais un vairākkārtēja atvainošanās cietušajai personai un viņas radiniekiem ļauj domāt, ka šoreiz lieta nenoklusīs un tiks noskaidrota taisnība.

Kanādas hokeja seksa skandāls atsākās 2022. gada vasarā un tagad pieciem hokejistiem – arī NHL klubos spēlējošiem – izvirzītas dažāda līmeņa apsūdzības. Hokejisti ar savu pārstāvju starpniecību runājuši maz un tikai apliecinājuši, ka izmantos savas tiesības aizstāvēties. Paredzams, ka pirmās tiesas sēdes varētu notikt aprīļa beigās, ja vien cietušie nepiekritīs mierizlīgumam un prokuratūras vēlamajiem sodiem.

Policijas preses konference izraisīja lielu ažiotāžu. Londonas policijas šefs Tais Trongs neslēpj, ka vaina jāuzņemas arī tiesībsargājošām iestādēm, jo lietas sākotnējā izmeklēšanā netika gūti pietiekami pierādījumi. Tāpēc Trongs personīgi atvainojies cietušajai, ka lieta prasījusi tik ilgu laiku, un pavēstīja, ka cietusī no paša sākuma pilnībā sadarbojusies, kas ir pretēji tam, ko pirms vairākiem gadiem medijiem pavēstīja atbildīgās amatpersonas.

"Tas nedrīkstēja prasīt tik ilgu laiku. Nevajadzēja paiet gadiem, lai mēs nonāktu līdz tam, kur esam šobrīd. Bet varu apliecināt, un esmu pārliecināts – nekas tāds vairs neatkārtosies," ar nožēlu sacīja Trongs.

Kopā ar Trongu preses konferencē piedalījās Londonas policijas seksuālo noziegumu nodaļas izmeklētāja Katerīna Danna. Ne Danna, ne Trongs nepiedalījās sākotnējā lietas izmeklēšanā, bet tieši Danna atvēra lietu 2022. gada vasarā un ar viņas aktivitāti iegūti jauni, daudz nozīmīgāki pierādījumi.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !