Foto: Mikkelin Jukurit

Šosezon Somijas augstākajā hokeja līgā teicamu sniegumu demonstrējošais latviešu uzbrucējs Oskars Batņa nākamajā sezonā pārcelsies uz Čehijas klubu "Mountfield", vēsta somu medijs "Iltalehti".

Pagājušajā nedēļā 28 gadus vecais Batņa sarunā ar portālu "Delfi" neslēpa, ka pēc trim nospēlētām sezonām atstās Mikeli "Jukurit" komandu, jo viņš ir parakstījis ienesīgu līgumu ar kādu citu klubu. Somu mediji nu ziņo, ka tas ir "Mountfield", ko pašlaik pārstāv latviešu aizsargs Ralfs Freibergs.

"Jukurit" komandā Batņa šosezon demonstrē augstu rezultativitāti - viņš 46 spēlēs iemetis 15 vārtus un izpildījis 12 rezultatīvas piespēles. Pagājušajā sezonā viņš 57 mačos tika vien pie 14 (4+10) punktiem, taču šosezon somu leģendas Oli Jokinena vadītajā klubā ticis pie nopietnākas lomas, iegūstot iespējas spēlēt arī vairākumā.

Karjeras laikā Batņa spēlējis arī Francijā un Austrijā, bet pērn Latvijas izlasē bija viens no enerģijas motoriem, palīdzot valstsvienībai sarūpēt vēsturisku bronzu pasaules čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!