Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Karolīnas "Hurricanes", kas iepriekšējos mēnešos tika uzskatīta par vienu no potenciālajām gribētājām iegūt latvieti Elvi Merzļikinu, pēc papildinājuma vārtsarga pozīcijā vairs nelūkojas.

Vēl pirms pāris mēnešiem "Hurricanes" vēroja NHL vārtsargu tirgu, jo šajā pozīcijā komandu nomocīja traumas un nestabilitāte, taču nu vienība tikusi šīm problēmām pāri. Turklāt noderīgs papildinājums bija Spensers Mārtins, kurš iepriekš pārstāvēja tieši Kolumbusas "Blue Jackets" un kurš tika iegūts no neaizsargāto spēlētāju saraksta.

Mārtins pēc laba sezonas sākuma Kolumbusā demonstrēja arvien nestabilāku sniegumu, taču "Hurricanes" klubā iejuties gana veiksmīgi, jo trīs mačos izcīnījis trīs uzvaras, savos vārtos vidēji ielaižot 2,00 ripas un atvairot 92% metienu.

"Domāju, ar vārtsargu pozīciju mums viss ir kārtībā," medijs "The Athletic" citē "Hurricanes" ģenerālmenedžera Dona Vadela teikto.

"Hurricanes" vārtus šosezon lielākoties sargājis krievs Pjotrs Kočetkovs, kurš 28 spēlēs caurmērā ielaidis 2,46 vārtus un atvairījis 90,5% metienu.

Merzļikins plaši tika ierauts runās par aizmainīšanu gadu mijā, turklāt pats neslēpa, ka maiņa būs. Tomēr viņš joprojām palicis Kolumbusā. Šosezon Latvijas vārtsargs 30 spēlēs vidēji ielaidis 3,21 vārtus un atvairījis 90,4% metienu.

NHL maiņas darījumus drīkst veikt līdz 8. martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!