Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins naktī uz svētdienu kļuva par vienu no galvenajiem varoņiem negaidītā Kolumbusas "Blue Jackets" uzvarā Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā.

"Blue Jackets" savā laukumā ar 4:2 (1:1, 3:1, 0:0) uzvarēja Austrumu konferences līderi Ņujorkas "Rangers", kas pirms šī mača bija guvusi 10 uzvaras pēc kārtas. Par vienu panākumu garāka sērija būtu ļāvusi klubam uzstādīt jaunu tā rekordu.

Merzļikins mājinieku vārtos atvairīja 38 no 40 metieniem jeb 95% un tika nosaukts par spēles otro spožāko zvaigzni. Latviešu vārtsargs šosezon 33 mačos izcīnījis 11 uzvaras, bet vidēji savos vārtos ielaidis 3,29 ripas un atvairījis 90,2% metienu.

Spēles piektajā minūtē rezultātu atklāja Kolumbusas hokejists Dmitrijs Voronkovs, bet desmit minūtes vēlāk rezultātu uz tablo izlīdzināja Artēmijs Panarins - viņš savus 33. vārtus sezonā guva, pārspējot Merzļikinu no tuvas distances un trāpot latvietim tuvējā vārtu augšējā stūrī.

Vadību "Blue Jackets" atguva otrā perioda pirmajā uzbrukumā, taču dažas minūtes vēlāk "Rangers" vēlreiz panāca līdzsvaru uz tablo, kad ripa Merzļikina vārtos nonāca pēc atsišanās pret Džeika Bīna slidas. Tomēr mājinieki spēja izcīnīt negaidītu uzvaru un nodrošināt to jau otrajā trešdaļā, kad pretuzbrukumos izcēlās Džeks Roslovics un Ivans Provorovs.

"Rangers" gan centās atspēlēties, taču lielisku sniegumu "Blue Jackets" vārtos demonstrēja Merzļikins.

Citā mačā pie uzvaras tika arī latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas pēcspēles metienu sērijā savā laukumā ar 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 1:0) apspēlēja Karolīnas "Hurricanes", tiekot pie sava trešā panākuma pēc kārtas.

Iepriekšējās divās spēlēs guvis vārtus, Girgensons šoreiz palika bešā. Latvietis laukumā pavadīja 9:54 minūtes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem, vienreiz bloķēja pretinieku raidījumu un uzvarēja vienīgajā iemetienā, kā arī iekrāja neitrālu lietderības koeficientu. Latvijas uzbrucējs šosezon 40 mačos guvis sešus (6+0) rezultativitātes punktus.

Uzvaru "bullīšos" Bufalo komandai nodrošināja Keisijs Mitelstads, kurš savā izgājienā bija vienīgais precīzā metiena autors.

"Sabres" ar 58 punktiem 58 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ir 13. vietā, kamēr "Blue Jackets" ar 48 punktiem 57 mačos ir pēdējā starp 16 vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!