Latvijas aizsargs Jānis Jaks ceturtdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Čehijas hokeja ekstralīgas izslēgšanas turnīra otrajā mačā, viņa un Kristapa Zīles pārstāvētajai Litvīnovas "Verva" izcīnot uzvaru.

Litvīnovas hokejisti astotdaļfināla otrajā spēlē mājās ar rezultātu 4:1 (1:0, 2:1, 1:0) pārspēja Plzeņas "Škoda" un sērijā līdz trīs uzvarām panāca 2-0,

Mača viducī pēc Jaka piespēles mājinieki panāca 3:0. Jaks šajā cīņā uz ledus bija 16 minūtes un 44 sekundes, bet Zīle spēlēja 20 minūtes un 19 sekundes, abiem izceļoties ar diviem bloķētiem metieniem un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Tāpat 2-0 sērijā panāca aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield", kas mājās ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) pārspēja Vītkovices "Ridera" ar Robertu un Rihardu Bukartiem ierindā. Freibergs bija laukumā vienīgajos mājinieku gūtajos vārtos.

Latvijas uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals ceturtdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Zviedrijas hokeja līgas (SHL) spēlē un kopā ar Šellefteo AIK komandu svinēja uzvaru.

AIK viesos ar rezultātu 6:0 (1:0, 3:0, 2:0) uzveica "Orebro" komandu.

Otrā perioda trešajā minūtē pēc Dzierkala piespēles Šellefteo hokejisti panāca 2:0. Latvietis šajā spēlē uz ledus bija 11 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā pielietoja vienu spēka paņēmienu un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +2.

Šajā sezonā Dzierkals 43 mačos guvis divus vārtus un ceturtdien tika pie savas pirmās piespēles sezonā.

Citā spēlē aizsarga Kristiāna Rubīna pārstāvētā Ērnšeldsvīkas "MoDo" viesos ar 3:6 (2:3, 1:1, 0:2) zaudēja "Leksands" hokejistiem, bet Engelholmas "Rogle" bez uzbrucēja Rodrigo Ābola pieteikumā izbraukumā ar rezultātu 3:0 (0:0, 0:0, 3:)) uzveica "Oskarshamn".

Šellefteo komanda ar 94 punktiem 50 spēlēs turnīra tabulā ir trešajā vietā, bet "Rogle" un "MoDo" ar 65 un 63 punktiem ir devītajā un 11.pozīcijā 14 komandu konkurencē. Regulārajā čempionātā jāaizvada vēl divi mači, turklāt "Rogle" ar "MoDo" savā starpā spēkosies pēdējā kārtā, iespējams, cīnoties par pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Vekšes "Lakers", kas finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Šellefteo AIK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!