Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Floridas "Panthers" vismaz divas nedēļas savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt aizsargs Ārons Ekblads, pirmdien pavēstīja vienība.

Ekblads sestdien spēlē ar Kalgari "Flames" pirmās trešdaļas izskaņā saskrējās ar savu komandas biedru Vladimiru Tarasneko, iedzīvojoties savainojumā. Spēle noslēdzās ar rezultātu 5:1 par labu Floridas vienībai.

"Divas nedēļas izmantosim kā sākuma punktu un pēc tam vērtēsim viņa stāvokli dienu no dienas. Pagaidīsim, kamēr viņš būs 100% gatavs atgriezties. Sagaidu viņu atpakaļ laukumā marta beigās vai aprīļa sākumā," teica "Panthers" galvenais treneris Pols Moriss.

Ekblads šosezon 47 mačos iekrājis četrus vārtus un 13 rezultatīvas piespēles. Kamēr aizsargs nevarēs palīdzēt komandai, viņa vietā tiks iespēlēts Džošs Mahura.

Latvietis Uvis Balinskis šajā sezonā veiksmīgi ienāca "Panthers" komandā, un viņš nospēlēja 18 spēles NHL, gūstot vienus vārtus un izdarot vienu rezultatīvu piespēli. Kad "Panthers" sastāvā atgriezies visi pamatsastāva spēlētāji aizsargu no Latvijas nosūtīja uz fārmklubu Amerikas hokeja līgā (AHL). Tur viņš Šarlotas "Checkers" sastāvā 31 spēlē guvis trīs vārtus un izdarījis 15 rezultatīvas piespēles.

Līdz ar Ekblada izkrišanas no sastāva, Balinskis varētu saņemt izsaukumu uz NHL.

"Panthers" ar 92 punktiem 65 spēlēs ir Austrumu konferences un visas līgas līdervienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!