Foto: AFP/Scanpix/LETA

Trešo uzvaru pēc kārtas naktī uz trešdienu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) guva latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics", kas viesos ar 123:107 (44:33, 28:24, 36:34, 25:16) pieveica Jūtas "Jazz".

Porziņģis izlaida trešo "Celtics" spēli pēc kārtas. Viņam ir labās kājas paceles cīpslas savainojums.

Tikmēr visas līgas un Austrumu konferences līdere "Celtics" svinēja savu 51. uzvaru sezonā. Vienību līdz panākumam aizveda Džeisona Teituma 38 punkti, bet 24 punktus pievienoja Deriks Vaits. Bostona šajā mačā spēlēja arī bez nelielās veselības likstās nonākušajiem Džeilena Brauna un pieredzējušā Ela Horforda.

Tomēr "Celtics" grozam uzbruka tik precīzi, ka vairāku līderu prombūtne netraucēja uzvarai. Viesi realizēja 20 (20/49) tālmetieniem un apspēlēja "Jazz" arī ar otrās iespējas punktiem (22 pret 8). Jūtas klubs ir zaudējis 11 no pēdējām 13 cīņām.

Uzvara Bostonai nāca gana pārliecinoši, kaut gan vēl trešās ceturtdaļas izskaņā rezultāts bija 93:91. Pēc tam gan sekoja iespaidīgs "Celtics" 20:0 izrāviens, ko ar diviem precīziem tālmetieniem sešas minūtes pirms beigām noslēdza Džrū Holidejs.

Mājinieku rindās 26 punktus iemeta Kejonte Džordžs, bet 21 punkts Džordanam Klārksonam.

"Celtics" guvusi 51 uzvaru 65 spēlēs, kas tai droši ļauj atrasties visas līgas galvgalī.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!