Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvietis Dāvis Bertāns naktī uz ceturtdienu no spēles trāpīja tikai vienu no desmit metieniem, kamēr Šarlotas "Hornets" tika pie otrās uzvaras pēdējos trīs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačos.

"Hornets" izbraukumā ar 110:98 (31:19, 25:27, 24:24, 30:28) apspēlēja Memfisas "Grizzlies", izcīnot 17. uzvaru sezonā.

Bertāns laukumā pavadīja 21:18 minūtes, kuru laikā iemeta vienu (1/9) trīspunktnieku, bet garām lidoja vienīgais divpunktu raidījums. Latvieša rēķinā arī piecas atlēkušās bumbas, viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens, divas kļūdas un +/- rādītājs +9.

"Hornets" uzvaru ar 27 punktiem sekmēja Mailzs Bridžess, bet karjeras rekordu ar 25 punktiem uzstādīja NBA debitants, serbs Vasilje Mičičs, kurš no spēles uzbruka teju perfekti - realizēti 9 no 10 metieniem, tostarp pieci (5/6) trīspunktnieki. Viņam arī astoņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Memfisai 26 punktus sameta Džīdžī Džeksons, kamēr Lūks Kenards pievienoja 17 punktus.

"Hornets" pirmajā puslaikā ieguva divciparu pārsvaru, bet noslēdzošo ceturksni sāka ar 80:70 vadību. Zīmīgi, ka pirmo trīs ceturtdaļu laikā Šarlotas basketbolisti vispār nebija stājušies uz soda metienu līnijas. "Grizzlies" cīņas izskaņā ik pa brīdim izdevās samazināt viesu pārsvaru, taču "Hornets" vienmēr kabatā bija atbilde.

Šarlotas vienība ar 17 uzvarām 66 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā atrodas 13. vietā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!