Foto: AP/Scanpix/LETA

Lielisku sniegumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā naktī uz ceturtdienu demonstrēja latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis, kurš ar 27 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām palīdzēja Bostonas "Celtics" triumfēt regulārajā čempionātā.

"Celtics" savā laukumā ar 135:100 (30:23, 31:24, 32:36, 42:17) apspēlēja vienu no spēcīgākajām Rietumu konferences komandām Oklahomasitijas "Thunder", izcīnot trešo panākumu pēc kārtas. Bostona nu 76 spēlēs guvusi 60 panākumus un garantējusi sev pirmo vietu regulārā čempionātā, kas nodrošinās sava laukuma priekšrocības visa izslēgšanas turnīra laiku.

Uzvaras galvenais varonis bija tieši Porziņģis, kurš nospēlētās 30:54 minūtēs ar 27 punktiem kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju. Viņš grozā raidīja astoņus (8/11) divpunktu metienus, visus trīs tālmetienus un abus "sodiņus".

Latvieša kontā arī 12 atlēkušās bumbas, tiekot pie sava 11. "double-double" šajā sezonā, četras rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, pieci bloki, trīs piezīmes un +/- rādītājs +19.

Vēl "Celtics" komandā 24 punktus iemeta Džeisons Teitums, bet 23 punkti Džeilenam Braunam. Savukārt "Thunder" spēlēja bez sava līdera Šeja Gildžesa-Aleksandra, bet rezultatīvākais viesiem ar 17 punktiem bija Džošs Gidijs, kamēr Lugencs Dorts pievienoja 15 punktus.

Izšķirošo pārsvaru "Celtics" nodrošināja vien noslēdzošajā ceturtdaļā, kaut gan visas spēles laiku iedzinējos pret jaudīgo "Thunder" atradās tikai 62 sekundes. Pēc trešā ceturkšņa Bostonas pārsvars bija 10 punkti, tomēr pirmajās minūtēs izdevās veikt 12:4 izrāvienu, kas arī ļāva doties pretī panākumam.

Citā trešdienas mačā pie liela spēles laika un vietas starta pieciniekā tika Dāvis Bertāns, bet Šarlotas "Hornets" savā laukumā ar 86:89 (21:30, 23:25, 22:22, 20:22) piekāpās Portlendas "Trail Blazers", piedzīvojot ceturto neveiksmi pēc kārtas.

Bertāns uz parketa pavadīja 27:09 minūtes un guva septiņus punktus. Viņš grozā raidīja vienīgo divpunktnieku un vienu (1/6) tālmetieniem, kā arī abus soda metienus. Vēl uzbrucējs atzīmējās ar vienu atlēkušo bumbu, četrām rezultatīvām piespēlēm, četrām pārtvertām bumbām, vienu kļūdu, trim piezīmē un +/- rādītāju -5.

Tieši Bertānam pēdējā sekundē bija iespēja ar tālmetienu izraut neizšķirtu, taču raidījums lidoja grozam secen.

"Hornets" sastāvā rezultatīvākais ar 21 punktu bija debitants Brendons Millers, kamēr Portlendai Deandrē Eitons izcēlās ar 24 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām, turklāt iespaidīgs "double-double" arī Džabari Pārkeram - 14 punkti un 22 atlēkušās bumbas.

"Celtics" ar 60 uzvarām 76 mačos atrodas Austrumu konferences un visas līgas pirmajā vietā. Komanda regulāro čempionātu pirmajā vietā noslēgs pirmo reizi kopš 2008. gada, kad izdevās kļūt par NBA čempioni. Savukārt "Hornets" ar 18 panākumiem 76 spēlēs ir 13. pozīcijā rietumos.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!