Foto: BK Ventspils

"Ventspils" sestdien "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas sērijas pirmajā spēlē tika pie pārliecinošas uzvaras.

Ventspilnieki savā laukumā ar rezultātu 101:76 (28:20, 26:19, 26:17, 21:20) pārspēja "Liepāju", sērijā līdz trīs uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Mačs sākās ar mājinieku izrāvienu 12:0 un liepājnieki guva pirmos punktus tikai pēc spēlētām nepilnām trīs minūtēm. Pēc pirmajām divām ceturtdaļām "Ventspils" pārsvars bija pieaudzis jau līdz 15 punktiem, kamēr līdz finālsvilpei ventspilnieki iekrāja +25.

Starp uzvarētājiem rezultatīvākais ar 27 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm bija Artūrs Ausējs , Linards Jaunzems pievienoja 19 punktus un sešas atlēkušās bumbas, bet Išmaels El-Amins tika pie 17 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm.

"Liepājas" labā 12 punktus guva Kristaps Ķilps un Klāvs Dubults, kamēr vēl pa 11 punktiem iekrāja Reinis Avotiņš un Roberts Freimanis.

Otrais mačs notiks 14. maijā Liepājā, pēc tam komandas 17. maijā atgriezīsies Ventspilī. Ja būs nepieciešams vairāk spēļu, tās tiks aizvadītas 20. maijā Liepājā un 23. maijā Ventspilī.

"Ventspils" bronzas finālā spēlē sesto reizi. Iepriekš četros gadījumos no pieciem izdevies uzvarēt, tai skaitā Liepājas komandu 2016. gadā (3-2).

Liepājnieki par bronzu cīnās desmito reizi, iepriekš izdevies uzvarēt četrās sērijās no deviņām, pēdējo reizi pērn - 3-1 pār "Ogri".

Šosezon Latvijas - Igaunijas līgas pamatturnīrā komandas savstarpējās spēlēs izcīnīja pa vienai uzvarai viesos (6.oktobrī "Liepāja" bija pārāka ar 102:96, 24.janvārī "Ventspils" revanšējās ar 90:70).

"Ventspils" no ceturtdaļfināla bija brīva, bet pusfinālā ar 1-3 atzina "Rīgas Zeļļu" pārākumu. "Liepāja" pirmajā kārtā ar 3-2 pārspēja "Ogri" un otrajā ar 0-3 zaudēja "VEF Rīga" komandai.

Finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 1-0 vadībā ir "VEF Rīga".

Pērn par čempioniem kļuva "VEF Rīga" basketbolisti, kuri finālā ar 4-1 pārspēja "Ventspili", bet cīņā par bronzu "Liepāja" ar 3-1 bija pārāka pār "Ogri".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!