Foto: AP/Scanpix/LETA

Viena soļa attālumā no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) fināla svētdien, 26. maijā, nonāca Dalasas "Mavericks", kas NBA Rietumu konferences finālsērijas trešajā spēlē ar 116:107 (33:28, 27:24, 27:35, 29:20) pieveica Minesotas "Timberwolves" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-0.

Vietu NBA finālā "Mavericks" var nodrošināt otrdien, kad sērijas ceturtā spēle risināsies "Timberwolves" laukumā. Soli no NBA fināla ir arī Kristapa Porziņģa pārstāvētais klubs Bostonas "Celtics", kas ar 3-0 ir vadībā Austrumu konferences finālsērijā pret Indianas "Pacers".

"Mavericks" trešo uzvaru sērijā nodrošināja mača izskaņā. Vēl piecas minūtes pirms pēdējās ceturtdaļas beigām ar 104:102 vadībā bija Minesotas komanda, bet, sākoties pēdējai minūtei, ar 111:105 vadībā bija jau "Maverciks", kas mirkli vēlāk panāca arī 114:105. Pēdējās 35 sekundēs Dalasa nosargāja pārākumu un pietuvojās NBA finālam.

Uzvarētājiem pa 33 punktiem guva Kairijs Ērvings un Luka Dončičs, kura kontā arī septiņas atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles un piecas pārtvertas piespēles, bet 16 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Polam Džemeinam Vašingtonam. "Timberwolves" rindās tuvu "triple double" bija Entonijs Edvardss, kuram 26 punkti, , deviņas atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles. Vēl Minesotas komandai Maiks Konlijs guva 16 punktus, Džeidens Makdanielss - 15 punktus, bet pa 14 punktiem guva Nazs Rīds un Karls Entonijs Taunss, kuram arī 11 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!