Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics" pirmdien sasniedza Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālu.

Lai arī Porziņģis kājas ikra muskuļa savainojuma dēļ izlaida kārtējo spēli, "Celtics" Austrumu konferences finālsērijas ceturtajā spēlē ar rezultātu 105:102 (29:27, 29:30, 22:26, 25:19) izbraukumā uzvarēja Indiānas "Pacers", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-0. Bostonas komandai tagad jāgaida, kura komanda kļūs par tās pretinieci finālā. Rietumu konferences finālsērijā Dalasas "Mavericks" ir vadībā ar 3-0 pār Minesotas "Tiberwolves".

Aizvadītajā mačā "Celtics" rindās rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Džeilens Brauns, bet 26 punktus pievienoja Džeisons Teitums, kuram arī 13 atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles. 17 punktus un deviņas rezultatīvas piespēles sakrāja Džrū Holides, savukārt Derika Vaita kontā 16 punkti. "Pacers" vienībā Endrū Nembhards guva 24 punktus, bet 19 punkti Paskāla Siakama kontā. "Pacers" šajā spēlē palīdzēt nevarēja savainotais Tairīss Halibērtons, kurš ir komandas līderis.

Visa mača garumā cīņa starp "Celtics" un "Pacers" komandām bija ļoti līdzīga. Pirmā puslaika pārtraukumā vadībā ar 58:57 bija Bostonas vienība, un līdzīga cīņa turpinājās arī trešajā ceturtdaļā. Deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām "Pacers" komanda bija vadībā ar 94:88, taču "Celtics" deficītu sadeldēja. 40 sekundes pirms spēles beigām "Celtics" basketbolists Vaits pie rezultāta 102:102 trāpīja trīspunktu metienu, un nedaudz vēlāk tas izrādījās uzvaru nesošais grozs.

"Celtics" vienība iepriekšējo reizi NBA finālā spēlēja 2022. gadā, kad cīņā par čempionu titulu ar 2-4 piekāpās Goldensteitas "Warriors". Pērn Bostonas komanda septiņu spēļu sērijā nepārvarēja Austrumu konferences finālu, piekāpjoties Maiami "Heat".

Bostonas "Celtics" vienība par NBA čempioniem kļuvusi 17 reizes, un tā lūkos papildināt savu titulu skaitu. Savukārt Porziņģis kļuvis par pirmo latvieti, kurš spēlēs NBA finālā.

Finālsērijas pirmā cīņa paredzēta 7. jūnijā pulksten 3.30 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!