Foto: AP/Scanpix/LETA

Kad Kristaps Porziņģis bija savā slavas zenītā, viņš Latvijas izlases sastāvā bija paraugspēlētājs, kurš nekad neiebilda treneriem, bet tagad liepājnieks sasniedzis savus brieduma gadus un gatavs pieņemt jebkādu lomu, lai palīdzētu savai komandai, intervijā sporta sarunu šovā "eXi" stāstīja Žanis Peiners, kurš aizvadītajos gados strādājis par Porziņģa individuālo treneri, bet tagad darbojas arī kā basketbola analītiķis.

Porziņģis kājas ikra savainojuma dēļ nav spēlējis visu aizvadīto mēnesi, bet Peiners prognozēja, ka viņš būs gatavs atgriezties laukumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas pirmajā mačā. Visticamāk, Bostonas "Celtics" pretinieki finālsērijā būs Dalasas "Mavericks", kas šobrīd Rietumu konferences finālā ir vadībā ar 3-1 pār Minesotas "Timberwolves".

Porziņģis iepriekš spēlēja "Mavericks" komandā, kur viņam neizdevās atrast kopīgu valodu ar Luku Dončiču. Peiners varēja sniegt ieskatu tajā, kāpēc šis šķietami daudzsološais duets nesasniedza tās virsotnes, kuras tika prognozētas.

"Es domāju, ka galvenais iemesls bija tas, ka abi bija pārāk jauni. Nu gandrīz nekad divas jaunas zvaigznes neuzvar. Esam dzirdējuši, ka Maikls Džordans pirmo titulu izcīnīja 27 gadu vecumā, Lebrons arī to izdarīja vēlāk savā karjerā. Nav viegli uzvarēt. Ja ir divi 22 gadus veci džeki, no kuriem kaut ko gaida, tad 99% gadījumu nekas nesanāks. Bija jābūt pacietīgiem un pieticīgiem, jo sanāktu vēlāk. Abi tagad ir ar vienu kāju finālā, abi spēlē labi. Ja būtu bijuši pacietīgi, tad "Mavericks" ar Luku, Kristapu un (Džeilenu) Bransonu būtu finālā," pārliecināts bija Peiners.

Viņš norādīja, ka "Mavericks" komandā lielu lomu spēlēja ne tikai Porziņģa un Dončiča ego, bet arī citu komandas darbinieku vēlme būt galvenajiem. Liepājnieka ego kopumā neesot liels.

"2017. gadā, kad Kristaps bija slavas zenītā, viņš Latvijas izlasē ne reizi nepateica kaut ko (sliktu) treneriem un komandas biedriem. Viņš neteica, ka treniņš bija grūts. Viņš ir paraugspēlētājs, to apstiprinās visi, kuri bija komandā. Viņš nāca pirmais trenēties, gāja pēdējais prom, vienmēr smaidīgs, vienmēr pozitīvs, vienmēr optimistisks. Skaidrs, ka viņš (spēļu laikā) negrib tikai stāvēt stūrī. Tagad viņš ieiet savos brieduma gados. Ja Bostonā viņam iedotu tādu lomu, viņš to sagremotu un atrastu momentus, kur var palīdzēt. 27 vai 28 gados ir vieglāk tādas lietas sagremot nekā 22 gadu vecumā. Tajā vecumā mēs visi esam maksimālisti," teica Peiners.

Sporta sarunu šovs "eXi" ir Jāņa Celmiņa un "Sportacentrs.com" veidots raidījums, kas katru otro ceturtdienu skatāms "TV4" kanālā, bet pēcāk arī portālā "Sportacentrs.com". Tajā bijušie sportisti apskata aktuālus sporta notikumus caur bijušo atlētu prizmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!