Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kurš izcīnīs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu titulu – Kristaps Porziņģis un Bostonas "Celtics" vai slovēņu zvaigzne Luka Dončičs un Dalasas "Mavericks"? Populārajā basketbola apskatnieku raidījumā "Inside The NBA" ar pretējiem viedokļiem izcēlās kādreizējās NBA superzvaigznes Čārlzs Bārklijs un Šakils O’Nīls.

Bostonas komanda 23. reizi spēlēs NBA finālā, kur zaudēts tikai piecas reizes. Procentuāli tas ir labākais rādītājs starp komandām, kurām ir vairāk nekā seši tituli (Čikāgas "Bulls" savos leģendārajos laikos uzvarējusi visas sešas finālsērijas).

Ne tikai Latvijas sporta līdzjutējus, bet arī NBA apskatniekus pirms NBA finālsērijas uztrauc viens jautājums – 'vai liepājnieks ir pietiekami vesels un viņš spēlēs NBA finālā? "Celtics" prognozēja, ka Porziņģis ierindā varētu atgriezties NBA Austrumu konferences finālsērijas ceturtajā mačā, arī sociālajos t;iklos Porziņģis ielika cerīgus ierakstus, tomēr pagaidām laukumā viņš nav atgriezies.

Porziņģis savainojumu guva 29. aprīlī, nepabeidzot NBA izslēgšanas turnīra pirmās kārtas ceturto maču pret Maiami "Heat". NBA finālsērija sāksies 6. jūnijā, un tad būs apritējušas 39 dienas kopš liepājnieka pēdējās spēles. Tās ir arī lielās bažas Bostonas līdzjutējiem – vai Porziņģis būs pietiekamā sportiskā formā, lai dotu vēl lielāku pienesumu komandai cīņā pret "Mavericks".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!